Göteborgs-Posten

Sköna seger

- GABRIELLA MOHOFF 031-62 42 75 gabriella.mohoff@gp.se

re makter varje gång det kom en safty car. Det är något med däcken som vi inte har lyckats komma på än, men jag hoppas att vi skall hitta problem, säger han. BJÖRK HADE EN bil som gick perfekt och det gav självförtr­oende att våga köra på gränsen. För på gränsen var det, hela tiden. Trots att Björk ledde under hela loppet var bilen skrapad på båda sidor när han gick i mål. Men vad gjorde det, när hemmaseger­n var i hamn?

– Det känns jättebra att kunna göra det här på Volvos hemmabana, särskilt med tanke på att vi hade en tuff start på säsongen med en del problem med bilen, säger han.

Robert Dahlgren, i en av Polestars svarta Volvobilar, startade som trea och höll den placeringe­n hela vägen.

– Jag har inte råd att nolla någon mer tävling i år om jag skall hänga med i mästerskap­et och den här banan är nästan den som är svårast att ta poäng på. Jag saknar en backspegel på ena sidan och bilen behöver lite lackjobb. Det är nästan så man bara är glad över att ha tagit sig i mål, säger han.

Fyra förare bröt loppet, däribland Richard Göransson, som körde på några däck som hamnat mitt i banan efter att Jan Brunstedt kört av.

– Jag såg inte att det låg ett däck mitt i banan och det förstörde dagens race för mig, suckade han. MÄSTERSKAP­SLEDAREN, Volvo Polestars Fredrik Ekblom fick en tuff resa. Redan under det femte varvet fick han snurr på bilen och hamnade sist i fältet. Efter riktigt bra körning under resten av racet lyckades han dock klättra till en femteplats och behåller därmed ledningen i tabellen.

Flash Engineerin­gs Robin Rudholm fick problem med drygt tio varv kvar att köra och tvingades i depå. Han fullföljde dock loppet, men blev poänglös.

Thed Björk, Volvo Polestar Racing, Volvo

Alexander Danielsson, Brovallen Design, Citroën

Robert Dahlgren, Volvo Polestar Black R, Volvo

Daniel Haglöf, Team Tidö/PWR Racing, SAAB

Fredrik Ekblom Volvo Polestar Racing, Volvo

1.

2.

3.

4.

5.

 ?? Bilder: CIPRIAN GORGA ?? han gick i mål.
Bilder: CIPRIAN GORGA han gick i mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden