Göteborgs-Posten

Lotta är ljuset i mörkret

- JOHAN SKÖLD 031-62 40 00 johan.skold@gp.se

– Jag hade med varm hand tagit emot en sådan anfallare. Ett sådant mål beundrar man till och med från den svenska bänken, berömmer förbundska­pten Thomas Dennerby. KVARTEN SENARE VAR det Morgans tur när hon visade att hon var både snabbare och hetare än skadedrabb­ade mittbacken Stina Segerström när hon snodde åt sig bollen och rullade in tvåan.

– Man får en känsla av att det är lite rostigt fortfarand­e vid deras andra mål. Jag tror att en Stina Segerström i högform hade undanröjt det där, säger Thomas Dennerby.

– Jag och Hedvig Lindahl i målet

CAROLINE SEGER.

Bättre på planen än i tv-studion.

SOFIA JAKOBSSON

hade inte ett rätt som högerytter. In med Johanna Almgren! missförstå­r varandra. Och Morgan är jättesnab, säger Stina Segerström själv om situatione­n. Och fortsätter: – Jag tycker ändå det känns okej. Vi blir mer och mer som en enhet för varje match. Vi har fortfarand­e tid på oss. Hade det varit en mästerskap­smatch hade det varit mycket värre. Men nu vet vi att vi kan bättre än så här, säger hon.

Om USA har två anfallare av yppersta världsklas­s, så har Sverige åtminstone en. Lotta Schelin vann trippeln (Franska ligan, Franska cupen och Champions League) med sitt Lyon och var Sverige överlägset bästa spelare i går. HON VAR ETT ständigt orosmoment för den amerikansk­a backlinjen.

– Jag har en lite annorlunda roll här än i Lyon. Men jag gillar det svenska spelet. Rör man på sig och tar de rätta löpningarn­a så får man chanser, säger Lotta Schelin som snyggt lättade in svenskorna­s enda mål efter att ha sprungit sig fri i djupled.

Thomas Dennerby är besviken efter förlusten men tar sig ändå tid att hylla sin stjärnanfa­llare.

– Alla som är här kan se att hon är en spelare av världsklas­s. Hon kommer bli viktig för oss i OS, säger han.

 ?? Bild: BJÖRN LINDGREN ?? Lotta Schelin är steget före amerikansk­a Carli Lloyd. Lotta är den som det mesta ska kretsa kring i det svenska laget och hon gjorde också lagets enda mål mot USA igår.
Bild: BJÖRN LINDGREN Lotta Schelin är steget före amerikansk­a Carli Lloyd. Lotta är den som det mesta ska kretsa kring i det svenska laget och hon gjorde också lagets enda mål mot USA igår.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden