Göteborgs-Posten

Hammerfall överraskar inte

- JOHAN LINDQVIST

råga på allt nedkylda av ett ovälkommet regn.

Självklart var nesan i sådana fall ingenting som Hammerfall visade med minsta min. Det här är ett band med lång erfarenhet, vana att spela i alla sammanhang med alla möjliga förutsättn­ingar. Och som dessutom sätter en ära i att alltid leverera.

På det sättet är Hammerfall hårt arbetande proffs.

Fansen som ändå var på plats gav dessutom fin respons med handklapp redan i andra låten Heeding the call varpå gitarriste­n Oscar Dronjak leende kastade av sig sin skinnrock. MED BARA SEXTIO minuters festivalan­passad speltid höll Hammerfall ett högt tempo i en sparsmakad show. Scenen var närmast kliniskt ren med bara tvenne tvåvånings Marshall-väggar, en backdrop och lite rök.

Inte enda smällare brändes av, de skulle sparas till den kommande skit”. Faktum är att det inte spelar så stor roll om Hammerfall spelar färskt är eller åldrat material. De är ett av naturen konservati­vt band. Låtarna SKA, på gott och ont, låta som om de skulle kunna komma från en och samma platta. JOACIM CANS BERÄTTAR om när han köpte sin första Saxon-skiva och sedan kör man Bang your head. Men huvudskaka­ndet ser lite avvaktande ut och när man fortsätter med Renegade är det inte bara den försiktiga ljudnivån som gör att det låter lite klent.

Det är väl ändå inte meningen att Anthrax soundcheck på den lilla scenen, som står axel med axel med Hammerfall­s, ska lyckas överrösta den pågående spelningen?

Hammerfall sliter sig liksom ändå in i låten och mot slutet höjs intensitet­en. Efter det är det en helt okej Hammerfall-konsert där gamle gitarriste­n Stefan Elmgren får chansen att gästa i två låtar och firar med att ta med sig ölen in under Last man standing innan Joacim ger honom en blandning av kram och nacksving. ALLSÅNGEN LOSSNAR HYFSAT under The Dragon lies bleeding, One more time och avslutande Hearts on fire.

Till sist. Budskapet på Cans tröja: ”God is for beginners. Satan is for winners” såg malplacera­t ut på en kille som är hådrockens goaste gubbe, metallens svar på Lasse Kronér.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden