Göteborgs-Posten

Resan för att hitta Bastians biologiska föräldrar blir en fråga om liv eller död

- EMMA ENGSTRÖM 031-62 42 63 emma.engstrom@gp.se

När berättelse­n börjar har han hur som helst överlevt en överdos och kompisen Bill gör en dokumentär om resan.

– Resan för att hitta Bastians biologiska föräldrar blir en fråga om liv eller död. I slutändan handlar det lika mycket om att hitta sin identitet som att komma på om det egentligen finns en mening med alltihop. VÄGEN TILL INSPELNING har varit lång och komplicera­d. Finansieri­ngsproblem och annat strul gör detta till tredje sommaren gillt för projektet. Trots att Roozbeh Behtaji många gånger har känt sig frustrerad över att vara beroende av pengar, tycker han att projektet har blivit bättre av att få starta om flera gånger.

– Jag kan vara avundsjuk på musiker eller författare som bara kan sätta i gång.

INTE BARA EN FILM.

Men samtidigt har jag alltid vetat att jag vill göra det här projektet och då har det bara varit att ta nya tag. FILMEN KOMMER ATT få samma längd som en långfilm, men ska visas på SVT Play i höst i 10–15 avsnitt. Projektet är konstruera­t så att det är beroende av publikmedv­erkan. På filmens sajt kommer man att kunna följa resan. kan projektet också bli en dokumentär, där medverkand­e runt om i Europa berättar om hur det är att vara ung i dag och hur de ser på framtiden.

– Det är ett tillfälle som man inte får missa att också göra ett tidsdokume­nt. I de här tumultarta­de tiderna av ekonomisk kris kan man fånga något viktigt.

 ?? Bild: ELISABETH ALVENBY ?? Roozbeh Behtajis projekt Bastian spelas in runt om i Europa i sommar. Det ska bli en spelfilm, men också musik och ett sätt att skapa mötesplats­er.
Bild: ELISABETH ALVENBY Roozbeh Behtajis projekt Bastian spelas in runt om i Europa i sommar. Det ska bli en spelfilm, men också musik och ett sätt att skapa mötesplats­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden