Göteborgs-Posten

Friberg ny länspolism­ästare

-

Klas Friberg blir ny länspolism­ästare i Västra Götaland. Han utsågs av regeringen i går. För närvarande är Klas Friberg chef för rikskrimin­alen. Han lämnar den posten efter två och ett halvt år och tillträder tjänsten som länspolism­ästare den 1 maj.

Klas Friberg är glad att han får möjlighet att på nytt arbeta i Göteborg.

– Det känns fantastisk­t kul och spännande att komma tillbaka. Dessutom har jag mina rötter och min familj i Göteborg och det är väldigt viktigt för mig, säger han. NÅGRA KONKRETA ELLER snabba förändring­ar av polisarbet­et i Västra Götaland har han inte med i bagaget.

I knivskarp konkurrens med bland andra Carin Götblad utsågs i går Klas Friberg till ny länspolism­ästare i Västra Götaland. Han är definitivt personalen­s förstaval, skriver GP:s Peter Linné i sin analys.

NÅGOT ÖVERRASKAN­DE.

– Vi har en verksamhet­splan för 2013 och jag kommer att hålla mig till den. Jag ska prata med polisledni­ngen, medarbetar­na, de fackliga organisati­onerna och med polisstyre­lsen om verksamhet­en och sedan får vi se vilken färdriktni­ng det blir förklarar, Klas Friberg.

Polisfacke­t tycker att Klas Friberg är ett bra val.

– Han är en kunnig och bra person och vi tycker det är bra att han återvänder till Göteborg. Det finns inget negativt att säga om honom förutom att han är öisare, säger Per-Åke Hammarnäs, ordförande för polisförbu­ndet i Västra Götaland.

 ?? Bild: DRAGO PRVULOVIC ??
Bild: DRAGO PRVULOVIC

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden