Göteborgs-Posten

Ännu en katt ihjälplåga­d

- LOUISE LINDELL 031-62 40 00 louise.lindell@gp.se

GÖTEBORG : Kattplågar­en i Högsbo har slagit till igen. – Alla här har misstänkt att det ska hända igen, nu har det gjort det, säger Katja Elvå som hittat en av de dödade katterna. Den första katten hittades hängd i ett träd den 10 mars. Några dagar senare hittades en med uppskuren mage och en post it-lapp med en glad gubbe på. I går kväll hittades ännu en katt med uppskuren mage utanför en port på Riksdalerg­atan. Det fanns inga blodspår på platsen, vilket tyder på att katten dödats någon annanstans och sedan placerats ut. Polisen har varit där och gjort en brottsplat­sundersökn­ing och pratat med boende i området. Men de har inte hört om några uppenbara iakttagels­er. – MAN FÖRSTÅR ju att det är någon ensam person som blir triggad av uppmärksam­het som gör såhär. Annars skulle den ju slutat. Samtidigt som man måste uppmärksam­ma så att människor håller sina katter inne, säger Katja Elvå som själv har två katter.

Hon berättar att området befunnit sig i chock sedan de tidigare katterna hittats. Många känner sig obekväma med att släppa ut sina barn, på grund av oro för vad de kan hitta.

– Det är jätteäckli­gt, det tycker alla. Verkligen obehagligt att det troligtvis är någon som bor i området, säger Katja Elvå.

Enligt Katja Elvå lovade polisen vid de tidigare fallen att finnas mer i området för att undvika att fler katter skulle dödas. Det har inte Katja Elvå och hennes grannar märkt något av.

– Jag hoppas de tar det här på större allvar nu, säger hon. CHRISTINA CORNELIUSS­ON ÄR initial förundersö­kningsleda­re på Krimjouren.

– Det är absolut ett prioritera­t ärende att lösa de här hemska djurplåger­ibrotten. Vi är intressera­de av alla iakttagels­er från allmänhete­n, säger hon.

Krimjouren har en handläggar­e som tittar på de olika fallen och försöker hitta en röd tråd. Samtidigt jobbar också Polisenhet­en Syd med att lösa brotten. Göteborgs katthjälp och Djurrättsa­lliansen har utfördat en belöning på 25 000 kronor för tips som leder till att kattplågar­en kan gripas. Christina Corneliuss­on vill inte kommentera deras arbete.

– De är frivilligo­rganisatio­ner som får svara för sig själva. Men jag förstår att de vill hjälpa de stackars människor som får sina katter misshandla­de och plågade, säger hon.

 ??  ?? GP den 13 och 14 mars
GP den 13 och 14 mars
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden