Göteborgs-Posten

Hundratals drabbade när tåg brann

- GÖRAN SJÖGREN TT

ALINGSÅ S : Ett brinnande lok ruckade resplanern­a för flera hundra tågresenär­er i går kväll. Västra stambanan i Alingsås var strömlös i flera timmar. Godstågslo­ket började brinna i höjd med Krangatan i Alingsås och branden var under kontroll ganska snabbt.

– Men det var trångt och svårt att komma åt, sade räddningsc­hef Gösta Hallin vid 22-tiden på kvällen. DÅ TRODDE HAN att brandkåren knappast skulle bli klar före midnatt.

Att de 8 sista av de 34 vagnar långa tåget innehöll gasoltuber, var aldrig något som väckte oro eftersom det var 400 meter mellan brandhärde­n och gasen.

– Vi misstänker att det handlade om en kabelbrand, säger Gösta Hallin. UNDER RÄDDNINGSA­RBETET VAR det nödvändigt att bryta strömmen och många hundra passagerar­e fick en reskväll de inte ville ha.

Förseninga­rna var mycket kraftiga och SJ tvingades till omläggning­ar.

– Tågen från Stockholm till Göteborg dirigerar vi om via Herrljunga och Öxnered, så att de kan fortsätta till Göteborg den vägen, sade Dan Olofsson, SJ:s pressinfor­matör. PENDELTÅGT­RAFIKEN MELLAN Göteborg och Alingsås kom i gång efter ett tag, vilket innebar att passagerar­e som skulle mot Stockholm kunde åka med de tågen till Alingsås och därifrån fortsätta med buss till Vårgårda och väntade tåg där.

Nattåget mot Norrland blev stående i Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden