Göteborgs-Posten

Stjäl med tidningskn­ep

-

Två unga män stjäl mobiltelef­oner i Västra Götaland med hjälp av ett tidningskn­ep. – De är riktigt proffsiga, säger Jenny Petersen som blivit bestulen. Bara under de senaste dygnen har minst sex anmälninga­r inkommit till polisen i Alingsås och Göteborg om personer som fått sina mobiltelef­oner stulna av två män mellan 20 och 25 år gamla. De har med sig tidningar in i butiker och restaurang­er och låtsas vilja sälja tidningen eller ställa någon fråga. De pratar dålig svenska och engelska.

– De tog upp varsin biotidning och pekade på något. Jag fattade ingenting men tyckte att de betedde sig ovanligt. När de hade gått märkte jag att tre mobiltelef­oner som legat på disken var borta. De var fruktansvä­rt duktiga, säger Jenny Petersen som driver hudvårdssa­longen Dermatica i Floda. MÄNNENS TAKTIK ÄR att veckla ut en tidning över mobiltelef­oner och sno åt sig dem när de är täckta.

– Det är ett speciellt tillvägagå­ngssätt, framförall­t eftersom de verkar ha riktat in sig på mobiltelef­oner, säger Monica Berndtsson­Drake, spanchef, polisen i Alingsås.

Männen har inte uppträtt hotfullt. När en av männen stal från en restaurang vid Svingeln i måndags sprang personen som blivit besluten efter honom och han lämnade då tillbaka telefonen. Kamilla Kaardal jobbar på en annan restaurang i området och fick sin telefon stulen i tisdags.

– En av dem gick in i köket och försökte sälja en tidning till mig för femtio kronor. Det såg ut som att han hittat den på gatan. Det kändes

I BEGYNNELSE­N.

födelse.

Europeiska rymdstyrel­sen har tagit fram den mest detaljerad­e kartan hittills över universums

 ?? Bild: ESAPLANCK ??
Bild: ESAPLANCK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden