Göteborgs-Posten

Dans är viktigt för Liseberg

- Till En som studerat Polketten, 19/3 Per Alexanders­on till Moa Hagström Torgny Ranhage

Under sommarsäso­ngen 2013 kommer vi ha 110 dansaktivi­teter på Polketten

REPLIK under våra 127 öppetdagar. Detta gör oss till en av landets största arrangörer av dans.

Men tiderna förändras. Vi har under de senare åren sett en tydlig minskning av publik under våra gammeldans­kvällar. Vår konklusion blir således, att Liseberg som arena inte är intressant i den omfattning vi önskar för de som uppskattar just gammeldans. Vi har därför valt att erbjuda andra former av dans i år och vår förhoppnin­g är att detta kommer att uppskattas av vår publik.

Självfalle­t utvärderar vi våra respektive verksamhet­er kontinuerl­igt ur fler perspektiv, vilket var precis vad vi gjorde kring storbandsd­ansen 2012. Detta fick då till följd att vi tog bort den, då publikintr­esset var allt för svalt.

Samtidigt vill vi påpeka att den totala underhålln­ingsbudget­en för Liseberg inte har minskat, utan tvärtom satsar vi i år mer än någonsin. underhålln­ingschef

Liseberg AB Moa Hagström att beslutet om trängselsk­att tagits i ett nästan enigt kommunfull­mäktige.

REPLIK Att dra parallelle­r med förnedring av manliga statsminis­trar, som underteckn­ad gjorde, sägs vara fel, då de drabbade kvinnorna inte sitter på någon så utsatt position som dessa män.

Anneli Hulthén (S) och Kia Andreasson (MP) är kommunalrå­d och ledande majoritets­politiker i storstaden Göteborg. De har varit starkt drivande vid införande av trängselsk­atten. Denna skatt är synnerlige­n kontrovers­iell och påverkar starkt mängder av människors vardag. Beslutets demokratis­ka legitimite­t har också ifrågasatt­s. Framgick det i valrörelse­n 2006 att en trängselsk­att skulle kunna införas? Varför kunde man inte våren 2010 ha väntat med beslutet till efter valet ett halvt år senare?

Allt detta väcker givetvis känslor. Ingen man eller kvinna, politiker eller inte, skall behöva mötas av kränkninga­r eller trakasseri­er. Men att påstå att dessa båda politiker inte skulle vara tunga makthavare är orimligt.

Jag noterar slutligen att några manliga debattörer vid Grävsemina­riet i Göteborg beskrevs som ”gubbslem” av en kvinnlig mediaexper­t. Ett motsvarand­e invektiv riktat mot kvinnor hade lett till en jordbävnin­g – jag försäkrar!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden