Göteborgs-Posten

Resorna går alltmer

-

RESOR: Resemarkna­den i mobilen har exploderat. Det har inte riktigt företagen förstått än, säger Googles resechef i Sverige. Claes Eriksson, Googles chef för resebransc­hen, ser en hisnande framtid där vi väljer olika digitala kanaler beroende på i vilket stadium vi är inför semestern. Men han tror att resebutike­n kommer att finnas kvar men med en annorlunda roll i framtiden. ATT KUNDERNA KAN komma från så många olika kanaler är en utmaning för branschen, säger Claes Eriksson.

– Utveckling­en går väldigt snabbt. Frågan är hur reseföreta­gen ska kommunicer­a med kunderna på bästa sättet.

Om vi söker på här och nu-informatio­n, som när bussen går, är det mobilen som gäller. Med SJ så finns lite större framförhål­lning.

– Men det gäller för företagen att ta vara på sina kunder oberoende av kanal. Det har många företag inte förstått tyvärr.

Företagen jobbar fortfarand­e enligt gamla modeller, säljavdeln­ingen för sig och butiken för sig. Det gäller även resebransc­hen.

– Tekniken och konsumente­rna utvecklas snabbare än företagen.

Claes Eriksson tror inte att det nödvändigt­vis är mobilen eller läsplattan som kommer att dominera i framtiden. – VI KOMMER ATT använda den enhet som passar bäst för det ögonblicke­t vi befinner oss i. Sitter vi på jobbet kommer vi att använda datorn. Ligger vi i soffan på kvällen blir det plattan eller telefonen beroende på vad vi ska göra.

Google.se har mellan 30-35 miljoner sökningar varje dag.

– Vårt jobb är att lära ut hur konsumente­rna beter sig och vad de är

 ??  ?? Som vanligt hade Spanien en stor monter.
Som vanligt hade Spanien en stor monter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden