Göteborgs-Posten

”Då skyllde de helt och hållet på mig”

-

inte behöva visum eftersom gränsen för den går vid 21 dagar.

21 februari skajpade jag med min väninna. Hon frågade om ankomsttid­en och jag tog fram biljettern­a. Och helvete rent ut sagt, då såg jag att säljaren bokat in mig den 20 februari. Inte 20 mars som vi hade varit överens om. Hemresan var däremot korrekt. Jag var alltså bokad på en resa där jag skulle vara borta 50 i stället för de överenskom­na 21 dagarna. DAGEN EFTER GICK jag till resebyrån och sade att de måste fixa det hela och ge mig ny biljett. Jag uppmanades att komma tillbaka dagen efter och då skyllde de helt och hållet på mig.

En ny biljett kostade 8 700 kronor och de erbjöd sig att betala 4 000 av dessa. Men det var ju säljaren som gjort fel så det gick jag inte med på. Jag kontaktade platschefe­n. Svaret blev att jag inte fullgjort mina plikter men att hon ändå skulle titta på saken och återkomma. Det gjorde hon inte. Efter en vecka ilsknade jag till och kontaktade även huvudkonto­ret i Malmö. Men det har inte heller gett något resultat. Felet är resebyråns, men till slut kände jag att det var kört.

Jag tänker anmäla saken till Allmänna reklamatio­nsnämnden och kommer absolut aldrig mer köpa en resa där igen. Jessica Östergren, på Big Travels huvudkonto­r i Malmö, svarar: – Enligt allmänna resevillko­r är resenärer skyldiga att påtala eventuella felaktighe­ter omedelbart. I det här fallet har vår säljare gått igenom resan med kunden. Kunden har tagit emot resehandli­ngar och betalat. Hade hon kommit tillbaka samma dag, eller dagen efter köpet, hade vi haft ett antal dagar kvar till resan. Då hade vi kontaktat flygbolage­t och eventuellt kunnat påverka saken.

Om reglerna är så strikta, varför erbjöd ni henne 4 000 kronor?

– Personalen tyckte synd om henne och försökte visa medkänsla. Men rent regelmässi­gt borde man inte ha gjort det.

Har ni lärt er något av det här?

– Vi är måna om att våra kunder kommer tillbaka och försöker alltid vara tydliga i vår kommunikat­ion. Den här gången har vi uppmanat kunden att vända sig till Allmänna reklamatio­nsnämnden för att få sin sak prövad och vi följer deras rekommenda­tioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden