Göteborgs-Posten

Guld och revansch för Sofia

- GÖRAN SJÖGREN TT

OS-drömmen sprack och det dröjde sex månader innan brottaren Sofia Mattsson gick en match igen. När suget kom tillbaka räckte det till EM-guld. – Just nu mår jag så bra som man kan, säger hon efter finalvinst­en.

Då hade grekiska Maria Prevolarak­i just fått inkassera 0–2 och 0–6 i finalen mot den superstark­a svenskan, som före finalen hade gått fram som en stormvind.

Fyra matcher, fyra segrar och en enda förlorad poäng säger det mesta om hennes georgiska gulddag i Tbilisi. Hur bra är du egentligen just nu?

– I dag är jag i alla fall bäst i Europa, säger Mattsson.

Förbundska­pten Fariborz Besarati, tillika hennes tränare, har märkt av revanschlu­sten. INTE MINST EFTER OS i London, som blev en stor besvikelse sedan hon åkt ut i kvartsfina­len mot ryska Valerija Zjolobova.

Det dröjde ett halvår innan hon matchbrott­ades igen efter en höst i återhämtni­ngens tecken.

– Det var ju sådant fokus på London hela året före och man var tvungen att prestera i varenda match och varenda turnering, säger Sofia Mattsson och det gick väl ingen förbi att det var hon och inte Ida-Theres Nerell som fick den åtråvärda 55-kilosbilje­tten till OS.

– Jag ville helt enkelt ta det lugnt under hösten tills jag blev riktigt sugen på brottning igen. HON TRÄNADE FÖRSTÅS, men passade också på att plugga några kurser på idrottsvet­enskapliga programmet vid Malmö högskola och inte förrän framme i februari och Klippan Lady Open var hon redo igen.

– Fast egentligen tappade jag väl inte sugen alls, oavsett om jag hade blivit uttagen i OS eller inte och oavsett hur det hade gått där så var det här upplägget enligt plan, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden