Göteborgs-Posten

Får ingen plats till sommaren

Kommunens planer räcker inte till

- MARTIN BJÖRKLUND 031-86 84 28 martin.bjorklund@gp.se

MÖLNDA L : Snabbt växande Mölndal Gif har svårt att få tider i både hallar och på planer. Nu hotas idrottsver­ksamheten för barn. Mölndal Gif startade i höstas och fick snabbt fler än 200 medlemmar. 180 av dem är barn mellan tre och nio år. De yngre barnen har gymnastik och de äldre erbjuds idrottssko­la kryddat med en stor andel motorisk träning.

– Jag ville erbjuda ett bredare och mindre specialise­rat idrottsutb­ud för barnen, säger Fredrik Larsson. TILL EN BÖRJAN var svaret från kultur- och fritidsför­valtningen att det inte fanns några inomhustid­er. Men efter eget sökande på kommunens hemsida lyckades Fredrik Larsson ändå hitta en tillräckli­g mängd för att sätta i gång.

– Utan det arbetet hade 140 av de aktiva barnen inte haft någon gymnastik i vintras.

NU ÄR INOMHUSSÄS­ONGEN och Mölndal Gif skulle ju kunna vara var som helst. Det går inte bara att tro att det går att starta något utan att ha plantider. Konstgräse­t är uppbokat sedan länge och vi vill definitivt inte ha landbandy eller några som cyklar där, säger kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Ingvar Paulsson (M).

Han säger till GP att idrott kan utövas i de klubbar som redan är etablerade i kommunen. MATS NYGAARD är avdelnings­chef för förening och idrott i Mölndal. Han ser svårighete­r med en förening som både vill ha tider i hallar och på fotbollspl­aner.

– I nuläget anser vi att Mölndal Gif har fokus på gymnastik som är en inomhusidr­ott. På vintern får exempelvis fotbollen stå tillbaka i hallarna, säger Mats Nygaard.

Föreningen har därför ingenstans att ta vägen.

– Nu är hoppet nog kört för idrottssko­lan i Mölndal. Det är högst osäkert hur vi skall ta oss vidare, säger Fredrik Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden