Göteborgs-Posten

”På någon meters avstånd skjuter han henne i huvudet. Sen springer han därifrån.”

- PETER LINNÉ 031-62 41 79 peter.linne@gp.se

Den ödesdigra morgonen hade hon sovit över hos en kompis. Utanför stod 51-åringen iklädd munkjacka och med ett avsågat hagelgevär gömt i en svart sopsäck. KAMRATENs ViTTNEsMål bliR av allt att döma avgörande i den kommande domstolsfö­rhandlinge­n. Han beskriver gärningen som en ren avrättning:

– Jag ser hur mannen tar vapnet och riktar det mot Susanne när hon ligger ner, redan skadad av det första skottet. På nån meters avstånd skjuter han henne i huvudet. Sen springer han därifrån.

51-åringen påstår emellertid att det mer eller mindre rört sig om en olyckshänd­else, två vådaskott som brunnit av genom misstag. Ingenting i den tekniska utredninge­n stöttar den teorin.

Understund­om har mannen även hävdat att planen egentligen varit att begå självmord inför ögonen på Susanne.

En kort stund efter dödsskjutn­ingen skickades ett antal textmeddel­anden mellan mannen och en affärskomp­anjon, enligt följande: ”Ledsen, Anders.” ”För vadå??” ”Kommer ej. Hjälp mina tjejer att sälja flipperspe­len. Har dödat Susanne.”

”Skojar du?” 51-åRiNGEN FlYddE i en bil men greps på E 20 i höjd med Vara. Under transport tillbaka till Göteborg erkände mannen för polismänne­n att han tagit livet av kvinnan och att han ”inte haft något val”.

51-åringen tidigare hustru karaktäris­erar sin exmake såhär:

– Jag var rädd för att han skulle slå ihjäl mig. Han var så otroligt ond när han var på det här ”svarta” sättet. Han domderade med rösten, med ögonen och med hela kroppssprå­ket.

54-årig man sitter häktad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden