Göteborgs-Posten

”Det har varit viktigt att ta hänsyn till mjuka mänskliga värden”

- SANNA E LARSSON 031-86 84 12 sanna.larsson@gp.se

UNDER VåREN HAR politiker och tjänstemän besökt åtta platser för att samla in synpunkter. Ett av flera sätt att tycka till har varit genom enkäter. Och hittills har omkring 200 svar lämnats. Önskemål och förbättrin­gsområden rör allt ifrån fler bostäder och bättre kollektivt­rafik till fler parkerings­platser, lekplatser och cykelvägar. Det handlar också om ett större och billigare Triumfglas­s och färggladar­e hus.

– Vi har också fokusgrupp­er med bland annat barn och ungdomar som får tycka till. Det är viktiga grupper vars perspektiv vi också vill ha med. De bidrar med många bra idéer som dessutom ofta är förhålland­evis enkla att genomföra, säger Partille kommuns kommunikat­ionschef Anna Hiller.

NINA HANNULA och social hållbarhet, säger projektled­aren Nina Hannula.

Partille kommuns kommunikat­ionschef Anna Hiller och projektled­aren för den nya översiktsp­lanen Nina Hannula hoppas att fler tycker till om kommunens framtid.

HOPPAS På SYNPUNKTER.

DET FINNS NåGRA önskemål som återkommer som förbättrin­gsområden. Partillebo­rna är måna om sina grönområde­n och vill gärna ha fler. De tycker också att skolan och barnomsorg­en kan bli bättre och få mer resurser. Förutom fler lekplatser är även mer fler aktivitete­r för barn och ungdomar en återkomman­de önskan.

Genom att föra en dialog med invånarna i ett tidigt skede hoppas kommunen kunna spara både tid och pengar – MAN KAN i viss mån jämföra det med detaljplan­eprocesser där det visat sig att det blir färre överklagan­den och oenigheter om en dialog med boende och andra berörda har inletts tidigt, säger Nina Hannula.

Det går att lämna synpunkter via en webbenkät som finns på kommunens hemsida fram till slutet av augusti.

 ?? Bild: SANNA E LARSSON ??
Bild: SANNA E LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden