Göteborgs-Posten

I dag handlar det om Uppgiften: att få spelarna trygga med varandra m INSTäLLNIN­G

-

första 45, hon gav även den andra innermittf­ältaren tio minuter på sig för att se till att hennes lagkamrat fick vara kvar på planen hela andra halvlek. MEN I ERIK Hamréns landslag är det så många som är osäkra och otrygga i det de själva gör på planen, att de inte har kraft kvar att fokusera på att höja medspelare­n bredvid. I stället skapas en cirkel av osäkerhet då oförmågan att lita på lagkamrate­ns beteende får dig att förändra ditt sätt agera på planen.

Det har varit en samling där landslaget lekt ”tio små apor hoppade i sängen” men när vi nu går till match är det inte med några negativa förändring­ar. Det är en match där målvaktens viktigaste egenskap är spelet med fötterna – Pär Hansson – och det är ett motstånd där anfallaren­s främsta styrka bör ligga i lösningsfö­rmågan på små ytor – Ola Toivonen.

Givetvis blir det intressant att se om Hamrén fortsätter att trycka Jonas Olsson och Andreas Granqvist emot varandra likt två magneter med lika poler, men för matchen i sig är det inte beståndsde­larna utan beteendet som är intressant. JONAS OLSSON FöRLORADE en kvalmatch i fredags men han uppträdde inte som en förlorare. I kväll kommer Sverige att vinna en kvalmatch men jag går till Friends arena för att få svar på frågan om de kommer att uppträda som vinnare. Det skulle kunna ge mig lite VM-hopp tillbaka.

'å såg landslaget­s träning på Friends Arena ut så här. På bilden från vänster: Andreas Granqvist, -onas Olsson

 ??  ??
 ?? Bild: MARCUS ERICSSON ?? n, Pontus Wernbloom, Zlatan Ibrahimovi­c och ryggen på Erkan Zengin.
Bild: MARCUS ERICSSON n, Pontus Wernbloom, Zlatan Ibrahimovi­c och ryggen på Erkan Zengin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden