Göteborgs-Posten

Hysén på jakt efter formen inför nystarten

Efter en ledig vecka med familjen jagar Tobias Hysén matchform efter skadan mot Öster. – Jag hoppas kunna spela mot Djurgården på måndag, säger han.

- MATTIAS BALKANDER 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

Det var mot Öster borta förra fredagen Tobias Hysén drabbades av en skada på ena knäets insida, men spelade vidare och senare på kvällen offentligg­jorde beslutet att tacka nej till veckans VM-kval.

– Det var helt rätt beslut och i slutändan ganska lätt att ta, säger Tobias Hysén.

I går rehabträna­de han med IFK:s fystränare Fredrik Larsson.

– I dag var mycket bättre än i går och förhoppnin­gsvis är det ännu bättre i morgon. Det är olika symptom beroende på vad man gör. Lite ont kommer det att göra. Man kan inte kliva av för minst lilla heller. För mig räcker det med att träna med laget på lördag, söndag, säger IFK-anfallaren.

I DAG VM-KVALAR Sverige mot Färöarna. En match Tobias Hysén hade spelat – om han varit hel.

– Tanken från början var ändå att de hade Zlatan (Ibrahimovi­c), Ola (Toivonen) och Johan (Elmander). Med tanke på allt som var runt omkring kände jag att det här beslutet får jag ta den här gången, när det ändå finns uppbacknin­g. Sedan när Johan nu är avstängd och han (Marcus Allbäck) ringde … hade jag varit skadefri hade jag dragit direkt.

Beslutet att tacka nej till VMkvalet mot Österrike var familjerel­aterat.

– Det handlade främst om att få lite familjetid på grund av olika omständigh­eter. Känner du att du har fått det?

– Ja. Absolut. Så är det. Det var det som var meningen från första början. Det var inget som de tyckte var något konstigt heller. Vi har en bra dialog. Så i fortsättni­ngen kommer du tacka ja?

– Absolut. Det var just den här gången det inte riktigt passade. Det handlar om att göra prioriteri­ngar hela tiden. Innan har prioriteri­ngen varit att fotbollen har fått gå före.

– Det har funnits situatione­r även innan när man har funderat på om det kanske vore läge att stanna hemma. Denna gång fick familjen gå först. Det blir alltid en problemati­k. Man funderar alltid på om man gör rätt eller fel.

VAD HAR NI hunnit göra under ledigheten?

– Dels var vi nere och hälsade på kompisar, dels tog vi tre, fyra dagar där vi var helt själva och bara hittade på saker. Det var jättebra.

Skadeläget i övrigt: Adam Johansson är tillgängli­g för spel på måndag, troligen inte Joel Allansson, definitivt inte Ludwig Augustinss­on – och kanske, kanske Mattias Bjärsmyr.

– Vi har inte kastat in handduken för måndag än, säger fystränare­n Fredrik Larsson.

 ??  ?? PÅ GÅNG. Tobias Hysén vill vara med mot Djurgården på måndag.
PÅ GÅNG. Tobias Hysén vill vara med mot Djurgården på måndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden