Göteborgs-Posten

Bilkörning med järnkoll

-

Är du nyfiken på hur det blir att köra bil när fordonen är uppkopplad­e och kommunicer­ar med varandra och med vägar och trafikstol­par? På fredag kan du se det på Lindholmen. Är det ett vägarbete längre fram? En bil som fått punktering? En hal fläck på vägen? Närmar det sig en ambulans i hög fart? Kommer trafikljus­et att slå om till grönt strax? Blir det hagel när du kommer till Kållered?

Sådana saker kommer din bil att kunna berätta för dig i framtiden när fordonen inte bara är uppkopplad­e till internet utan också kan kommunicer­a med varandra och med vägar och stolpar.

Du får informatio­n om saker som händer i trafiken innan du är så nära att du kan se dem.

På fredag har du möjlighet att uppleva tekniken när Lindholmen 6FLHQFH 3DUN 6$)(5 RFK 9ROYR Personvagn­ar demonstrer­ar EUSURMHNWH­W '5,9( & ; 3URMHNWHW syftar till säkrare, smartare och mer hållbar bilkörning genom kommunikat­ion mellan bilar, och mellan bilar och infrastruk­tur. De nya lösningarn­a att demonstrer­as i riktig trafik på Lindholmen i Göteborg.

Du måste anmäla dig i förväg. Det finns olika grupper med olika tider.

Länk till anmälan hittar du på

lindholmen.se

Där finns ockå mer informatio­n om projektet.

 ??  ?? En motorcykel närmar sig i hög fart. Så här kan det se ut i framtidens bil när fordon och vägar kommunicer­ar med varandra.
En motorcykel närmar sig i hög fart. Så här kan det se ut i framtidens bil när fordon och vägar kommunicer­ar med varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden