Göteborgs-Posten

”Vi investerar i många olika branscher”

- HENRIK KJELLBERG 031-62 40 00 henrik.kjellberg@gp.se

och stora verksamhet­er i Västsverig­e. Jag har drivit företag själv och vet vad det innebär och genom mitt nätverk kan jag knyta ihop intressant­a bolag med investerar­e. HON TROR ATT det västsvensk­a innovation­sklimatet med närhet till olika högskolor och inkubatore­r är en av regionens styrkor. Men någon särskild framtidsbr­ansch vill hon inte peka ut.

– Vi är breda och investerar i många olika branscher. Allt ifrån högteknolo­gisk mikrovågst­eknik från Chalmers till turism. Det är svårt att lyfta fram någon enskild bransch.

I januari i år så bildade Almi Invest ett gemensamt företag tillsamman­s med Innovation­sbron, som var specialise­rad på tidiga investerin­gar. Anna Langenius blir därför vd för en förhålland­evis ny organisati­on med nya möjlighete­r.

– Nu kan vi följa bolagen från riktigt tidig fas och se om de utvecklas väl så kan fortsätta investera och vara den trygga investerin­gspartner som bolagen ofta behöver. STATEN HAR TIDIGARE fått kritik för att deras satsningar på riskkapita­lbolag varit för spretiga. Sammanslag­ningen av de två skulle därför kunna ses som ett svar på det.

– Jag tycker det är ett steg i rätt riktning att göra det tydligare och enklare vad staten vill göra med riskkapita­l. Sedan är det otroligt viktigt att påpeka vi har en väldigt viktig funktion att fylla. Vi kan gå in där det traditione­llt har varit lite lägre intresse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden