Göteborgs-Posten

Pot ... vart tog det vägen?

- Tobias Jansson

ycket mer att glädjas åt denna dag. Nog känns det rätt bra att Sverige inte har fler VM-kvalmatche­r den närmaste tiden. Av gårdagen att döma, alltså. riges få farliga möjlighete­r. Zlatan gjorde som han brukar. Han rakade n 1-0 i 35:e minuten och fixade själv straffen med tio minuter kvar som han säkert satte. OLA TOIVONEN DäREMOT tycktes spela utan självförtr­oende när det hettade ill. I 73:e minuten hade han ett friläge som han lyckades bränna. – Jag tråcklade mig igenom och edan blev det som det blev. Att man missar chanser ibland hör till, säger Toivonen.

Efter höstmatche­n mot Färöarna (svensk vinst med 2–1) sa deras danske förbundska­pten Lars Olsen att Sverige inte skulle ha vunnit utan Zlatan. Nu säger han: – Han är ju helt klart en spelare som har en väldigt avgörande roll… Men jag är mycket tillfreds med vårt spel och vår match. Vi borde dessutom ha fått en straff.

Istället blev Andreas Granqvist straffad. Mittbacken gjorde en totalt meningslös nerdragnin­g av en färöing mot slutet och fick rött kort direkt – vilket betyder två matchers avstängnin­g. Nu kommer säkert folk att tycka att vi borde ha gjort fler mål mot Färöarna, men vi gjorde två och vann. Hur var det att möta Färöarna?

– De försökte provocera hela matchen. Jag har aldrig mött ett så gnälligt lag. Hade du spårat ut för fem-tio år sedan?

– Nej, inte på grund av det. De provocerad­e på helt fel sätt. Jag kunde bara skratta åt det.