Göteborgs-Posten

Topphäst dopad i Elitloppet

- TIO TIDNINGARS STRYKTIPS TT

ha startat på V86 på Solvalla på onsdag men har strukits ur loppet. Hästen får inte tävla under pågående utredning. Det här är första positiva dopningspr­ovet i år och i fjol hade vi endast ett dopningsfa­ll, säger Myron.

Stefan Hultman fick beskedet i går på eftermidda­gen.

– Panne de Moteur blev behandlad med Hippotrim – antibiotik­a i pastaform – nio dagar före Elitloppet på grund av en lindrig förkylning. Jag vet att behandling­en har skötts helt enligt reglemente­t och med god marginal, en hel karensdag, för att inte riskera Elitloppss­tarten. Därför är det en gåta att A-provet nu visat positivt. Jag höll på att få en hjärtinfar­kt när jag fick beskedet och är precis lika intressera­d som alla andra av att få svar på hur detta gått till, säger Stefan Hultman i ett pressmedde­lande.

Om nu även B-provet är positivt är det andra gången som en häst från stall Stefan Hultmans lämnat ett positivt dopningspr­ov. Hösten 2006 vann Jocose Europaderb­yt i Laval, Frankrike. Efter loppet togs sedvanligt dopningspr­ov som visade spår av två otilllåtna medel.

Ägarna Stall Travkompan­iet blev av med förstapris­et på två miljoner kronor. Hultman dömdes efter det franska reglemente­t till endast 3 000 euro i böter. Det svenska reglemente­t har en hårdare straffsats och eftersom inte Hultman kör travlopp lär han få ett högt bötesbelop­p. 2006 DRABBADES Elitloppet av en skandal då både segraren, franske Jag de Bellouet, och tvåan, italienske Lets Go, lämnat positiva dopningspr­over. Segern gick då till måltrean, svenske Conny Nobell och Björn Goop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden