Göteborgs-Posten

Handlar om att ändra på det som inte är bra

- Till Peder Grell 11/6 Lotta Silfver

Alla som rör sig på stadens gång- och cykelbanor kan intyga att denna trafik inte fungerar särskilt bra i dag. Något måste vi göra för att förbättra trygghetsk­änslan och framkomlig­heten för cyklister och fotgängare. Att underlätta för göteborgar­na att välja alternativ till bilen är dessutom en viktig miljöfråga.

Därför handlar en av de över 200 åtgärderna i det nu liggande förslaget till miljöprogr­am för Göteborgs Stad om att bygga fler cykelfarts­gator. Men programmet pekar inte ut några specifika vägar eller gator, utan detta kommer att göras i den cykelplan som just nu tas fram.

Förslaget om att göra om just Linnégatan till

REPLIK cykelfarts­gata fanns med i den första versionen av miljöprogr­ammet men har tagits bort efter synpunkter under remissomgå­ngen.

Arbetet med att ta fram ett miljöprogr­am för Göteborg startade på uppdrag av kommunfull­mäktige och har pågått sedan snart två år. Nästan alla förvaltnin­gar och bolag har deltagit och bidragit med idéer och förslag till åtgärder. Det första förslaget skickades i höstas på remiss till cirka 100 olika organisati­oner, både inom och utanför Göteborgs Stad, och det har även funnits tillgängli­gt på stadens webbplats. De remissvar vi fått in har haft ett mycket stort inflytande på det slutliga förslaget till miljöprogr­am som miljö- och klimatnämn­den beslutade om den 4 juni.

projektled­are Miljöförva­ltningen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden