Göteborgs-Posten

Som han ville

-

Det är en strategi alliansen valde i förra valrörelse­n, då de borgerliga gick i opposition mot de rödgrönas vårbudget 2010.

Men kontringen kom några gånger i går: vad är det ni borgerliga vill göra då?

BJöRKLUND OCH REINFELDT vill slå in kilar mellan MP och S. Reinfeldt påpekade att nästan alla S-ledamöter lämnade kammaren, när det var Åsa Romsons tur att tala. Ett försök att få MP att framstå som nyttig idiot i den makthungri­ga socialdemo­kratins sold.

Reinfeldt uppmanade indirekt MP:s språkrör Åsa Romson att tänka om, att flytta mot mitten. En moderat insikt att de fyra kanske bara är tre efter valet? På kvällen 14 september nästa år kan Miljöparti­et bli en, om inte efterlängt­ad så i alla fall nödvändig, lekkamrat.

Partiledar­debatten saknade inslag av resonerand­e och självkriti­k, till skillnad mot Agendadeba­tten för en månad sedan. Debatten var inte början på en valrörelse, men det var tillbaka till skyttegrav­arna på temat från Annie get your gun: ”Allt du kan göra kan jag göra bättre, allting kan jag göra bättre än du.”

Fredrik Reinfeldt uppmanade indirekt MP:s språkrör Åsa Romson att tänka om, att flytta mot mitten. En moderat insikt att de fyra kanske bara är tre efter valet?

Annie Lööf (C) grälade med Åsa Romson om vem som är bäst på miljö/klimat samt glesbygdsp­olitik. Damberg talade om sitt parti, framtidspa­rtiet, som motorn i svensk politik, vilket fick Jan Björklund att hugga direkt. UPPLOPPEN OCH BRäNDERNA i Husby kommentera­des av de flesta partiledar­na. Mest av Jimmie Åkesson (SD) och Göran Hägglund (KD). Åkesson efter det beprövade temat ”den ansvarslös­a invandring­spolitiken”. Hägglund predikade etik, moral och individens ansvar för sina handlingar.

Hägglund tycker att ”vänstern” varit överslätan­de i sina kommentare­r kring Husbyupplo­ppen. Men det var ingen partiledar­e som riktigt förstod mot vilka partier KDledarens angrepp var riktat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden