Göteborgs-Posten

Resenärer strandade Norwegian, SAS och Ryanair är bolag som fått ställa in flyg från och till Sverige

Franska flygledare­s strejk stoppar flera flygbolag

- GUSTAV SJÖHOLM TT

TURISM: Tusentals flyg ställdes in under franska flygledarn­as andra strejkdag i går. Hundratals svenskar är strandsatt­a i Frankrike. Christin Erling, 23, från Söderhamn, fick vända på flygplatse­n i Nice och åka tillbaka in till stan.

– Vi har blivit ombokade till i morgon kväll. Om det inte går kan vi åka tidigast på lördag, säger hon. HON BERäTTAR ATT köerna på flygplatse­n under onsdagseft­ermiddagen nästan sträckte sig utanför byggnaden.

Och att resenärer som inte haft turen att boka hotellrum kunde räkna med att övernatta på flygplatse­n.

Norwegian, SAS, och Ryanair är bolag som fått ställa in flyg till och från Sverige. RYANAIR RäKNAR MED att 1 500 svenska passagerar­e fått sina flyg inställda, medan SAS ställde in tio flygningar på tisdagen och onsdagen.

– Även flygningar­na till Spanien kan påverkas av förseninga­r, eftersom vi flyger över franskt luftrum, säger Norwegian Sveriges informatio­nschef Åsa Larsson. STREJKEN BEROR På EU-planerna på ett gemensamt europeiskt luftrum, som enligt franska facken leder till sämre arbetsförh­ållanden och mycket färre jobb.

I dag ska flygen kunna gå som vanligt igen.

Den planerade tredje dagens strejk har blåsts av, sedan Frankrike uppmanat EU att se över planen, enligt AFP.

 ?? Bild: PASCAL GUYOT ?? INSTäLLT. En skärm talar om vilka flyg som är inställda från flygplatse­n i den sydfranska staden Montpellie­r.
Bild: PASCAL GUYOT INSTäLLT. En skärm talar om vilka flyg som är inställda från flygplatse­n i den sydfranska staden Montpellie­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden