Göteborgs-Posten

FLER GULDMEDALJ­ER BOLTS MÅL

-

Usain Bolt kommer direkt från sin fjärde förlust. Sedan 2008. Någon oro för VM-formen finns med andra ord inte. – Jag har siktet inställt, säger jamaicanen. Usain Bolt har vunnit det mesta. Och inte bara vid mästerskap­en.

De senaste åren har den långe jamaicanen dominerat vilken sprinterba­na han än klivit ut på. Att det blev förlust i Roms Diamond League-gala i förra veckan är därför inget som tycks bekymra.

– I slutet av 2008 förlorade jag ett lopp, men jag vann OS det året. 2010, som var ett mellanår för mig, slog Tyson Gay mig. I fjol slog Yohan Blake mig men jag vann OS igen. Så det säger inte så mycket.

– Det enda jag bryr mig om är mästerskap­en. Jag har siktet inställt på förstapris­et – VM-guld på både 100 och 200 meter. FöRLUSTEN MOT JUSTIN Gatlin i Rom var minimal – Bolts 9,95 var bara en hundradel från segern. Men han har de senaste åren ändå fått kämpa allt hårdare för sina medaljer, jämfört med utklassnin­garna vid OS i Peking 2008 och Berlin-VM 2009.

Vid VM i Daegu 2011 tjuvstarta­de han bort sina chanser på 100 meter och öppnade upp för Yohan Blakes första stora triumf. Samme Blake slog Bolt på både 100 och 200 meter i de prestigefy­llda jamaicansk­a mästerskap­en i fjol.

Dessutom har amerikaner­na Gay och Gatlin blivit allt bättre.

Det kan med andra ord krävas snabba tider för att ta guld vid VM i Moskva i augusti.

– Allt handlar om att träna för att komma tillbaka dit jag behöver vara för att kunna börja sätta rekord igen, säger Usain Bolt.

– Det är för tidigt på säsongen för att säga om jag måste sätta rekord för att vinna gulden i Moskva. Kanske behövs det, för det finns många tuffa löpare nu. På BISLETT I Oslo är motståndet något blygsammar­e, även om norrmannen Jaysuma Saidy Ndure

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden