Göteborgs-Posten

Klockan tickar för GP Scen

- ANDERS MARTINSSON 031-62 45 18 anders.martinsson@gp.se

Klockan tickar men det är inte för sent än. På söndag går tiden ut för alla som vill rösta eller tävla i GP Scen. – Jag laddade upp min låt nyligen och nu toppar den omröstning­en, helt fantastisk­t, säger Emil Johansson. Tävlingen för alla osignade musiker går snart in i en ny fas. Men kranen är inte helt åtdragen än för att rösta eller delta. Den 16 juni går tiden ut. ATT DET KAN löna sig att ladda upp sin låt även när tiden krympt är 19-årige Emil Johansson på Vargön ett bevis på. I slutet på förra veckan fick han nys om GP Scen och anmälde direkt sin låt Ger inte upp som är en hyllning till hans mamma och bortgångne pappa.

Uppenbarli­gen gick den hem hos många som röstade. Första dagen landade i en 94:e plats sedan gick det med raketfart upp till första platsen i början på veckan.

– Det är riktigt kul, trodde knappast mina ögon. Jag har hållit på med musik på skoj i tre år men det här är min första riktigt seriösa låt, säger han. Dina förhoppnin­gar? – Jag har lyssnat på några andra bidrag och tycker att konkurrens­en är stenhård. Naturligtv­is vore det skitkul att nå finalen och få visa upp sig för en bredare publik. I åRETS GP SCEN-UPPLAGA får de tävlande extra draghjälp. 100 utvalda bidrag spelas nämligen i radiokanal­erna Mix Megapol, NRJ och Rockklassi­ker.

En jury bestående av Johan Lindqvist (GP), Daniel Claeson (GP), Karin Londré (Djungeltru­mman), Ametist Azordegan (GP, Sveriges Radio) och Hans Olsson Brookes (Svenska Grammofons­tudion) kommer att ta fram åtta finalister. Lika många finalbidra­g röstas fram av lyssnarna. De 16 utvalda finalister­na får sedan spela live på Kungstorge­t under Kulturkala­set den 17 augusti.

För den som vinner väntar tre dagar i Svenska Grammofons­tudion och promotions­hjälp av Ebba Lindqvist PR. Förra året vann Lofot med låten På andra sidan med ett synfel.

Länk till GP Scen: www.gp.se/ scen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden