Göteborgs-Posten

För Hamrén

-

Men just nu känns allt det hoppsökand­et lika verklighet­sfrånvänt som en dansande Roberto Vacchi med Österrike-komplex på

Friends arena inför avspark mot Färöarna: ”Wow, vilken stämning publiken!”.

PRESSCHEF NICLAS BODELL tog avsked av oss i den där hotellkäll­aren i går så det kändes som en högtidlig skolavslut­ning där två månaders sommarlov förefaller så långt att man inte vet om vi ses igen. Och jag gissar att Hamrén känner likt en lärare efter en hektisk slutrusch på vårtermine­n där han inte hunnit rädda upp alla över godkänt-gränsen. Besvikelse­n och frustratio­nen, men även längtan efter en sommar så lång att den väcker hopp om att allt är glömt när vi sedan börjar om. Där hösten känns som ett annat liv, där alla får en ny chans med nya möjlighete­r.

Mycket kan hända över ett sommarlov både för en högstadiee­lev och en fotbollssp­elare. Det är bara det att det spelar ingen roll hur cool du varit med de nyfunna sommarkomp­isarna vid kusten, det räcker med ett par dagar av det nya läsåret innan självförtr­oendet i klassen är detsamma som det du lämnade om inte tryggheten infunnit sig i klassrumme­t.

ERIK HAMRéN HAR tre dagar i augusti på sig att bestämma hur han vill formera sitt lag, när de sedan träffas i september är det för en ny examen.

Sverige har playoffpla­tsen till VM i egna händer. Det är bara det att det blir ganska svårt.

 ?? Bild: MARCUS ERICSSON ?? VM-kvalmatche­r i höst.
Bild: MARCUS ERICSSON VM-kvalmatche­r i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden