Göteborgs-Posten

Utarrender­ad mark upprör föreningar

- LOVISA GANSLANDT 031-86 84 26 molndal.harryda@gp.se

MÖLNDA L : Kommunen vill flytta lekplatsen och bebygga grönområde­t vid Rådasjön. För Mölndals roddklubb kommer beslutet att arrendera ut marken som en chock.

– Vi blev tagna på sängen. Området är direkt nödvändigt för oss och det här kommer utan tvekan att påverka vår dagliga verksamhet, säger Niclas Andersson, ordförande för Mölndals Roddklubb. TILLSAMMAN­S med Rådasjöns seglingssä­llskap och Heleneviks egnahemsfö­rening har roddklubbe­n använt sig av den drygt 600 kvadratmet­er öppna ytan vid sjön i flera år. Tomten fungerar bland annat som uppställni­ngsplats för båtar i samband med läger och tävlingar. Mölndals stad har utan restriktio­ner låtit klubbarna använda sig av marken, men sedan en ny spekulant dykt upp läggs den nu ut på arrende.

– Vi har alltid haft en bra dialog med kommunen och de har stöttat vår verksamhet, så att låta någon annan bebygga tomten, ett beslut som skulle påverka oss negativt, vore väldigt märkligt, säger Niclas Andersson, som tycker att det är förvånande att Mölndals stad inte tagit kontakt och informerat klubbarna. DE TRE FöRENINGAR­NA har nu skickat in en gemensam ansökan om att få arrendera marken.

Peter Johnson (KD), ordförande i planerings­utskottet förstår inte Niclas Anderssons inställnin­g.

– Det här är stadens mark och bara för att den har stått

PETER JOHNSON (KD).

till förfogande i ett antal år så kan man inte räkna med att det kommer att fortsätta så. Nu har vi en tomt med byggrätt och en förening som vill etablera sig och inte har någonstans att vara. Det är ju inte så att vi kör bort någon. PETER JOHNSON kan i nuläget inte uttala sig om vilka som kommer att få arrendera marken, men säger att det lutar åt den nya spekulante­n.

Ärendet kommer att tas upp i planerings­utskottet den 20 augusti.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden