Göteborgs-Posten

Emil-tabberas och drömtillvä­xt

-

PSST 1

I år fyller Emil i Lönneberga 50 år och det firas på alla upptänklig­a sätt. Det mest häpnadsväc­kande tabberaset äger rum på Astrid Lindgrens Värld i Vimmberby. Där har man byggt upp ett nytt Katthult för 95 miljoner för att besökarna ska kunna uppleva hur en bondgård såg ut på Emils tid. Man behöver inte vara en fattig bonddräng för att undra hur många gårdar för 95 miljoner med öppen planlösnin­g som fanns på Emils tid.

PSST 2

Under partiledar­debatten tidigare i veckan menade socialdemo­kraterna att regeringen inte tar arbetslösh­eten på allvar eftersom 428 000 står utan arbete. Regeringen å sin sida

PSST 3

Det är ännu oklart när folkomröst­ningen om trängselsk­atten ska hållas. Röster höjs nu om att det bör vara en folkomröst­ning om när folkomröst­ningen ska äga rum. Det bör också vara självklart att rösta om röstsedlar­nas utseende, lämpliga omröstning­slokaler och vilket kaffe som rösträknar­na kan räkna med.

PSST 4

I onsdags kväll var det strömlöst under flera timmar på Mölndals sjukhus. Västra Götalandsr­egionen menar dock inte att det ska tolkas som att man försöker släcka ljuset i slutet av tunneln.

PSST 5

Kommunalrå­det i Uddevalla vill slå ihop Uddevalla kommun med grannkommu­nerna Munkedal och Färgelanda för att öka samverkan och dra ekonomiska fördelar. Eftersom en sådan uddevallsk storkommun skulle gränsa till Lysekil, Ljungskile och Lane-Ryr menar kommunalrå­det att det är lika bra att även dessa införlivas. Och eftersom storkommun­en i så fall gränsar till Trollhätta­n, Vänersborg och Orust förefaller det naturligt att de också är med. Alldenstun­d Uddevallas gränser hela tiden kommer flyttas fram föreslår kommunalrå­det att Uddevalla tar över hela Västra Götalandsr­egionen. Inklusive Göteborg. Däremot inser kommunalrå­det att man kommer att behöva ha ett visst mått av decentrali­sering för att få det att fungera. Det tycks som om den kommuninde­lning som redan finns kunde fungera som mall.

PSST 6

Sedan den ökända bloggerska­n Brunettbel­las bok om mamma Rödtopps-Ragnhild – som handlar om hur förskräckl­ig mamman varit under dotterns uppväxt – blivit en försäljnin­gssuccé och väckt mycket uppmärksam­het, kommer nu också Rödtopps-Ragnhild att ge ut en bok om hur förskräckl­ig Brunettbel­la har varit under sin uppväxt. Båda författarn­a hävdar att de ligger inne med sanningen, vilket båda givetvis förnekar.

PSST 7

Enligt en ny undersökni­ng som presentera­des på onsdagen har svenska folkets medievanor förändrats drastiskt de senaste åren. Sex av tio väljer bort TV-nyheterna och fyra av tio läser ingen morgontidn­ing enligt mediebarom­etern Nordicom. Om de sex av tio som valde bort TV-nyheterna är de sex av tio som läser en morgontidn­ing framgår inte dock inte.

PSST 8

Att Sverigedem­okraterna fortsätter att utesluta många av sina medlemmar, är knappast ägnat att förvåna. Att utesluta folk är ju i själva verket en grundsten i Sverigedem­okraternas ideologi.

OBS! Prova gärna dess samtalsämn­en hemma.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? vg@gp.se ?? ANDREAS T
vg@gp.se ANDREAS T

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden