Göteborgs-Posten

Världsårsb­ästa av Bolt

- JENS BORNEMANN/TT OSLO

I förra veckan förlorade han. I Oslo var han oslagbar igen. Usain Bolt lekte hem 200metersl­oppet på Bislett. – Det hade nog varit värt 19,50 om det varit varmare, säger jamaicanen efter sina 19,79. En tjuvstart av nederlända­ren Churandy Martina sköt upp det oundviklig­a i någon minut.

Sedan satte Usain Bolt världsårsb­ästa på 200 meter. Han tryckte på lite extra på upploppet och sprang i mål på 19,79 i Oslos Diamond League-gala.

– Det visar att jag är i rätt bra 200-form, bättre än vad jag trodde. Under bättre förhålland­en hade det säkert kunnat bli nedåt 19,50, säger Bolt. FRIIDROTTS­KUNGEN äR MED andra ord inte redo att abdikera ännu,

Usain Bolt gjorde ingen besviken – mer än sina medtävlare.

LäTT SOM EN PLäTT.

trots den snöpliga förlusten på 100 meter mot Justin Gatlin i Rom i förra veckan.

– Det var ett bra lopp, jag kan inte klaga. Jag kunde ha gjort det lite bättre på rakan, men det var ett rätt bra lopp, säger han.

Vid sidan av Bolt fick svensken Nil de Oliveira chansen på ytterbanan. Men var förstås helt chanslös mot jamaicanen och slutade sist. TäVLINGARN­A I OSLO utvecklade sig annars till en riktigt bra svenskkväl­l. Emma Green Tregaro tog en andraplats på 1,95 i höjdtävlin­gen.

– Jag känner att jag verkligen är på gång. Formen är bra och tekniken blir bättre och bättre, säger hon.

Fjärdeplac­erade Angelica Bengtsson klarade 4,50 meter i stavtävlin­gen – lika med B-kvalgränse­n till VM – och Kim Amb tog en fjärdeplat­s i spjuttävli­ngen med ett kast på 82,60.

Även under förtävling­arna var flera svenskar i farten, bland dem 400-metersstjä­rnan Moa Hjelmer, som satte personbäst­a – på 200 meter. Hjelmer vann loppet på 23,19 – en förbättrin­g av det personliga rekordet med en hundradel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden