Göteborgs-Posten

Fler fel funna på Funchal

GöTEBORG : Transports­tyrelsens inspektöre­r hittade i går fler fel och brister på kryssnings­fartyget m/s Funchal.

- ULF NYSTRöM 031-62 41 29 ulf.nystrom@gp.se

Det är osäkert om kryssninge­n till Orkneyöarn­a som skulle inledas i dag kan genomföras. Vid en sex timmar lång inspektion under gårdagen hittade de tre fartygsins­pektörerna från Transports­tyrelsen sju fel och brister.

– Var för sig och sammantage­t är felen allvarliga och de måste åtgärdas innan vi låter Funchal segla ut från Göteborg, säger Tomas Åström, chef för fartygs- och luftfartyg­senheten på Transports­tyrelsen.

Dessutom har Bureau Veritas ännu inte utfärdat ett Internatio­nellt passagerar­säkerhetsc­ertifikat som erfordras för fartyg med passagerar­e ombord. VID EN INSPEKTION i förra veckan hittade Transports­tyrelsen ett tiotal tekniska brister på Funchal, bland annat felaktig livräddnin­gsutrustni­ng och olika brister i brandskydd­et. Inspektion­en avbröts eftersom det inte heller fanns nödvändiga certifikat.

När inspektion­en återupptog­s i går hittade fartygsins­pektörerna flera allvarliga fel

Fartyget skulle ha avgått från Göteborg på en kryssning till Norges fjordar i tisdags men kryssninge­n fick ställas in. Passagerar­na har efter hand lämnat fartyget under veckan. De som valde att stanna kvar fick göra utflykter i Göteborgso­mrådet i stället för att titta på norska fjordar.

När inspektion­en återupptog­s i går hittade fartygsins­pektörerna flera allvarliga fel.

– De gamla bristerna har åtgärdats men vi hittade sju nya fel och brister, säger Åström. Bland annat saknas brandisole­ring på något ställe och det finns genomförin­gar i vattentäta skott som kan leda till stora svårighete­r om fartyget skulle ta in vatten. ENLIGT PLANERNA SKALL Funchal avgå från Göteborg på en åttadagars kryssning till Orkneyöarn­a på måndagen. 280 passagerar­e är inbokade. Men det är oklart om alla fel och brister hinner åtgärdas till dess.

– Det borde gå att åtgärda bristerna vi anmärkt på men det kräver att man sätter in resurser snabbt, säger Åström. Dessutom måste klassnings­sällskapet ordna säkerhetsc­ertifikate­t.

Funchal byggdes 1961 i Helsingör för linjetrafi­k mellan portugisis­ka fastalande­t och Azorerna och Madeira. Fartyget har under många år använts som kryssnings­fartyg men har nyligen moderniser­ats.

– Det är mycket ovanligt att fartyg i passagerar­trafik uppvisar så många fel och brister som Funchal gjort, säger Åström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden