Göteborgs-Posten

Världens åttonde underverk

- Håkan Tendell

Behovet av nya bostäder i Göteborg är enormt. Ungdomar har svårt att flytta hemifrån. Frånskilda har svårt att hitta egen lägenhet. En del studenter tvingas tacka nej till studier här för att det inte finns någonstans att bo. Samtidigt finns det krafter som verkar för att Göteborg, en av Europas grönaste städer, ska anlägga än fler grönytor där det i stället skulle kunna uppföras bostäder.

Dessa till synes motstående intressen behöver dock inte stå i konflikt med varandra, för framtidens Göteborg skulle kunna konstruera­s i tre nivåer:

1. Järnvägar, spårvägar, motortrafi­kleder och parkerings­platser i underjorde­n,

2. Storstadsb­ebyggelse på markytan.

3. Parker, ängar och kolonilott­er uppe på taken, förbundna sinsemella­n med gångbroar och linbanor i ett vidsträckt, himmelskt paradis ovanpå staden – världens åttonde underverk. Ge oss ett snabbt svar. fria ord@gp.se

Har du synpunkter, idéer och åsikter? Eller glädjeämne­n att förmedla? Välkommen med en insändare till GP:s Fria Ord.

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag inklusive mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att korta och redigera texten.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer dagtid.

Det går bra att använda signatur, men vi ger förtur åt insändare underteckn­ade med namn. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden