Göteborgs-Posten

Nu är Bale till slut klar för Madrid

- TT

Under en lång tid har Tottenhams Gareth Bale ryktats vara klar för Real Madrid. I går blev övergången officiell och Bale är klar för spel i den spanska storklubbe­n de sex kommande säsongerna. Real Madrid vann ligamatche­n mot Bilbao. Då var det tyst.

Senare förlorade Tottenham London-derbyt mot Arsenal med 0–1. Då small det.

– Han kommer att gå till Real Madrid och han har lämnat oss med goda minnen från förra säsongen, sade Tottenham-tränaren Andre Villas-Boas.

Kort därpå bekräftade Real Madrid övergången. ”JAG ÄR INTE säker på om det någon gång är ett bra tillfälle att lämna en klubb där jag känt mig trygg och har spelet min bästa fotboll så här långt. Jag vet många spelare som pratar om att gå till klubben de drömt om att spela för som barn, men jag kan vara ärlig och säga, det här är min dröm som blir sann”, sade Bale i ett uttalande på Tottenhams webbplats.

24-åringen utsågs till Premier Leagues bäste spelare förra säsongen och kom till Tottenham 2007 från Southampto­n.

Ingen av klubbarna går ut med hur priset. Brittiska BBC skriver att summan stannat på 100 miljoner euro, cirka 874 miljoner kronor, vilket gör Bale till den dyraste spelaren genom tiderna efter Cristiano Ronaldo.

GARETH BALE

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden