Göteborgs-Posten

”Jag känner att jag är en stor skurk som inte fått spelarna att vara mer förberedda”

- GÖRAN SUNDBERG TT

PäR MåRTS, förbundska­pten Tre Kronor

Turneringe­n var också den sista innan Mårts ska anmäla sin bruttotrup­p till OS den 1 oktober.– Den här listan hamnar nog på över 60 namn innan det är klart. Det kan NHL-SPELARNA KOMMER FöRSTåS att dominera i den slutliga truppen till Sotji som han presentera­r i slutet av januari.

Men det finns några Europaspel­are som är aktuella.

Joel Lundqvist, Frölunda, och Jimmie Ericsson, Skellefteå – som stod över nu – var med på OS-samlingen i augusti, medan Niklas Persson, Rapperswil, fick förhinder. Backen Staffan Kronwall är också OS-aktuell.

Persson, 34, satsar hårt på att ta en OS-plats. Han gjorde mål i lördags mot Tjeckien och spelade 0–0 i sin match i matchen mot Finland.

– Det är en utmaning och konkurrens­en är stenhård. Jag har två turneringa­r till på mig att visa att jag vill vara med. Jag hoppas kunna vara med och konkurrera om en roll som jag kanske är bättre på än många andra, sade Persson som med åren blivit en viktig defensiv kugge i landslaget.

Mårts lyfte fram backen Tom Nilsson och forwarden Viktor Arvidsson – båda JVM-spelare i fjol – mot Finland. Modos talangfull­e målvakt Linus Ullmark, 20, hade en hopplös uppgift när Tre Kronors spel havererade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden