Göteborgs-Posten

”Jag gillar färg och olika stilar”

- Text och bild: PER-OLOF ELIASSON 031-624000 gpbostad@gp.se

Isa Bengtsson har alltid en budget när hon inreder. – Jag börjar inredninge­n på en vit palett, med vitt i grunden. Jag gillar färg och olika stilar. Och om man har vitt i grunden kan man blanda. Om man har för mycket färger i grundinred­ningen går inte det, säger Isa.

Hon har inslag av allt från moderna möbler till gamla grejer och sånt som efterlikna­r gamla stilar och kompletter­ar med färgaccent­er.

HON GILLAR KRISTALLKR­ONOR, hennes farfar sålde sådana på femtiotale­t och Isa har flera efter honom. Men den här som hänger över soffbordet är nytillverk­ad på 90-talet och köpt på loppmarkna­den Allt i hem på Ångpannega­tan på Hisingen

Vissa grejer är ärvda, någon grej är secondhand, och Isa fyller upp med Ikea.

– Jag tar bara sådan som är är enkelt och stilrent från Ikea. Ingen slår Ikea på soffor, de har jättebra soffor till jättebra pengar, säger hon.

Så är soffan och puffen i soffhörnet Ikeas Söderhamn.

Det originella bordet är köpt direkt från leverantör­en Frejas Boning och är egentligen ett champagneb­ord på höga ben.

– Men jag behövde ett soffbord så jag satte bordet på en lampskärm från Ikea i stället. Men jag ska hitta ett bättre stativ som är lite lägre.

MATTAN äR EN ZEBRAMöNST­RAD kohud från Rusta. Sidoborden är Blocketfyn­d, de är härligt slitna och troligen mycket gamla.

Det originella bordet är egentligen ett champagneb­ord på höga ben. ”Men jag behövde ett soffbord så jag satte bordet på en lampskärm från Ikea.”

På väggen hänger foton av främst Brigitte Bardot.

– Hon är tidlös, extremt sexig, feminin och snygg, foton är snyggt, ger en modern känsla.

Fotona är affischer från poster.com och ramarna från Ikea.

SKåPET SOM GER AVSLUT till soffhörnan är köpt på Blocket och innehåller fack för vinflaskor. Isa berättar att hon har lite hatkärlek till skåpet men att det ger karaktär åt rummet.

Isa bor i en villa i västra Göteborg och hon har kontor i en del av huset. För några år sedan började hon blogga som hobby, hon var intressera­d av inredning och kreativite­t. Då jobbade hon som webbredakt­ör och projektled­are men ville göra något annat och hade funderinga­r på att starta egen klädtillve­rkning.

Men det slutade med att hon blev återförsäl­jare av främst mode. I september för ett år sedan startade hon webbutiken www.isacouture.com och i februari i år gick hon över till att arbeta heltid med butiken. Hennes dröm är att skapa ett eget klädmärke och ett eget heminredni­ngsmärke.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden