Göteborgs-Posten

Strandberg­s fullträff gav Häcken en

- OLA KARLMAN HÄLLEVIK

Efter en knapp timme utan vassa målchanser framåt valde Häckens tränare Peter Gerhardsso­n att byta in A-truppens färskaste medlem. 17-årige Carlos Strandberg tackade genom att nicka in ett poänggivan­de mål.

– Poängen i sig är väl bra då vi låg under, men jag tycker att vi skulle behövt vinna den här matchen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsso­n.

Häcken kom till spel med en förändring i startelvan jämfört med segermatch­en senast mot Norrköping då avstängde Oscar Lewicki ersatts av Simon Gustafsson.

Första halvlek inleddes bäst av Mjällby men Häcken arbetade sig in i spelet och visade upp ett antal sevärda passningsk­ombination­er som tog dem till motståndar­målets omedelbara närhet.

– En jämn halvlek. Vi hade mer boll och intentione­r i spelet. HALVLEKENS ENDA RIKTIGT bra avslut stod dock Mjällby för då Marcus Ekenberg fick kanonträff från en position strax utanför straffområ­det. Häckens målvakt Christoffe­r Källqvist kunde tacka sin ribba för att det inte blev mål.

– Vi hade svårt att skapa klara målchanser, säger Gerhardsso­n.

I paus hade Häckenträn­aren ett budskap till sina spelare.

– Jag sa att vi måste passa oss för Mjällbys inläggsspe­l.

Spelarna lyssnade uppenbarli­gen inte tillräckli­gt noga på sin tränare. Drygt en minut efter paus slog Mjällbys högerback Daniel Ivanovski ett inlägg som en helt fri Pär Ericsson nickade i mål utom räckhåll för Källqvist.

– Andra halvlek hann knappt börja, jag är besviken på att de får det ledningsmå­let. I DET LäGET valde Peter Gerhardsso­n att byta både spelare och strategi. Carlos Strandberg, som under den gångna veckan fick A-lagskontra­kt, och nyförvärve­t Mikolaj Lebedynski byttes in.

– Vi hade mest anfallit centralt och jag ville ha mer inläggsspe­l.

I matchminut 76 kom resultatet av Gerhardsso­ns rockad. René Makondele tog sig fram på vänsterkan­ten och slog ett flackt inlägg som Strandberg nickade i mål.

– I andra halvlek fick vi jobba mycket hårdare för att komma fram offensivt. Carlos är en mer tydligare djupledssp­elare och det blev bra då vi ofta kom fram på vänsterkan­ten.

Poängen gav Häcken fyra poängs avstånd till de nedre strecken.

– Det enda som är intressant är att försöka vinna nästa match. Jag vill vinna och kan inte känna någon spontan glädje när vi inte gör det, avslutar Peter Gerhardsso­n.

 ??  ?? RäDDARE. Carlos Strandberg tog vara på chansen han fick när han hoppade in för Häcken borta mot Mjällby. Hans mål gav Hisingslag­et en viktig poäng i bottenstri­den.
RäDDARE. Carlos Strandberg tog vara på chansen han fick när han hoppade in för Häcken borta mot Mjällby. Hans mål gav Hisingslag­et en viktig poäng i bottenstri­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden