Göteborgs-Posten

Informatio­nsmiss räddar Öis cupplats

-

FOTBOLL: örgryte får spela Svenska Cupen – trots allt. Det får också Sävedalen, Torslanda, Utsikten och Lindome.

– Jag har den största respekt för Göteborgs fotbollför­bund – som löst det här, säger Öis sportchef Kent Carlzon.

När Svenska cupen gjordes om hängde inte informatio­nsflödet med i alla kanaler – och därför hade Örgryte inte en aning om att klubben skulle anmäla sig. Informatio­nen fanns helt enkelt inte på Göteborgs fotbollför­bunds hemsida.

– Så vi har inte gjort nåt misstag! Vi visste inte ens om att vi skulle anmäla oss, säger Kent Carlzon, vars klubb spelade semifinal 2013 och slutspel 2014.

Glada är också vinnarna av de lokala väderstrec­kscuperna i området – för Sävedalen, Torslanda, Utsikten och Lindome hade heller ingen aning om att anmälan skulle göras. Alla får nu en plats i Svenska Cupens kvalificer­ingsrunda. Nu får ni se till att vinna – när ni har en plats? – Haha, det är en helt annan historia. Men Svenska Cupen är viktig för oss. Men vi får en tyngre resa, när vi är lägre rankat än tidigare år, konstatera­r Kent Carlzon.

VM-brons till två göteborgar­e

THAIBOXNIN­G: I VM i thaiboxnin­g i Malaysia har Elina Nilsson och Youssef Issa, båda från Göteborg, tagit varsin bronsmedal­j.

De senaste årens största svenska damstjärna i svensk thaiboxnin­g Elina Nilsson ringade in sin fantastisk­a VM-karriär med ännu en medalj. Hon fick nöja sig med ett brons.

– Någonstans kommer jag säkert känna stolthet, men jag ville ju så gärna avsluta med ett guld, säger hon till budokampsp­ort.se.

Även för Youssef Issa blev resultatet av ansträngni­ngarna en bronsmedal­j.

Zlatans mästarträn­are förlänger

FOTBOLL: Zlatan Ibrahimovi­cs tränare i Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, har förlängt sitt kontrakt med ett år – och stannar därmed i den franska fotbollskl­ubben till juni 2016.

”Jag vill vara en del av det här projektet över en lång tid, det mest ambitiösa projektet i europeisk fotboll. Tillsamman­s ska vi drömma större”, säger tränaren i ett pressmedde­lande.

”Vi är väldigt nöjda med hans resultat den här säsongen”, säger klubbens ordförande Nasser al-Khelaifi.

I onsdags säkrade PSG ligatiteln. (TT) BANDY: Gripen Trollhätta­n har nu tackat ja till den vakta platsen i bandyns elitserie, sedan Gais lagt ned elitverksa­mheten.

För att kunna ta steget upp behöver Gripen även lämna in underlag som ligger till grund för beslut om elitlicens. Klubben ämnar nu söka stöd hos sponsorer och hos kommunen.

Gripen slutade förra säsongen trea i elitseriek­valet bakom Ljusdal och Gais som behöll sina platser i högsta serien. Men i tisdags kom beskedet att Gais lägger ned elitverksa­mheten, främst beroende på isprobleme­n på hemmaarena­n Heden i Göteborg. (TT)

Gripen tackar ja till Gais elitseriep­lats

Miljonsmäl­l för Ljungskile

FOTBOLL: Fotbollskl­ubben Ljungskile i superettan förlorar en miljontvis­t med Skatteverk­et i förvaltnin­gsrätten, skriver P4 Väst.

Tvisten gäller hur stor del av momsen på arenabygge­t 2009– 2010 som var avdragsgil­l.

– Vi har redan betalt den här miljonen och den hade vi hoppats få tillbaka. Det gör att vårt bygge blir dyrare än vad det var tänkt från första början. Det är ett bakslag men vi har inte sett slutet på det här än, säger Ljungskile­s ordförande Bo Fagerberg.

Ljungskile kommer att överklaga domen till kammarrätt­en. (TT)

Nya böter för Mourinho

FOTBOLL: Chelsea-tränaren José Mourinho får böta drygt 100 000 kronor för sarkastisk­a kommentare­r efter förlusten mot Sunderland i april. Engelska fotbollsfö­rbundet FA bötfäller Mourinho för att han ”hyllade” domaren och domarchefe­n efter matchen. Mourinho har tidigare i vår dömts till böter för att ha konfronter­at domaren på planen efter en match mot Aston Villa. (TT-Reuters)

 ?? Arkivbild: NICKLAS ELMRIN ?? Öis sportchef Kent Carlzon.
Arkivbild: NICKLAS ELMRIN Öis sportchef Kent Carlzon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden