Göteborgs-Posten

”Nu vill jag bara gå in och kötta”

- HANNA TORNBRANT

BENJAMIN WAHLGREN Hur känns finalnerve­rna? – Det känns jättebra, jag är skittaggad. Det är nervöst men det ska det vara. Vem tror du vinner? – Det är svårt att svara på, jag tror att jag och Steffo har lika stora vinstchans­er, den som än vinner är värd det.

Det blir tre danser i finalen, latin, standard och showdans. Sitter allt som det ska?

– Danserna sitter, all teknik. Det ska sitta i benen också. Till sista dansen har vi gjort allt själva, koreografi­n, valt musik.

Oscar Zia sjöng i finalen förra året. Du som också sjunger, har du något liknande finalvapen?

– Nej det blir ingen sång. Men vårt medley kan bli ett finalvapen, vi får se.

Har du någon hejaklack på plats i studion ikväll?

– Ja det har jag, många vänner. Mormor och morfar kommer också. Men inte mamma och pappa, de jobbar.

Du har haft problem med höften. Hur är det nu?

– Höften är helt klar, den gör inte ont längre. Jag har inte ont alls någonstans faktiskt. Nu ska det bli kul att bara gå in och kötta på dansgolvet. Hur firar du om du vinner? – Jag kommer att fira lika mycket om jag kommer tvåa. Det blir party, party, party. Men no alcohol! STEFFO TöRNQUIST, 58 år, vars viktras varit nästan lika omtalat som den odlade tangorabat­ten han senare rakade bort. Danspartne­r: Cissi Ehrling. Hur känns det inför finalen? – Jag känner mig nöjd och stabil. Jag är väl behandlad efter mitt ryggskott, allt sitter perfekt, jag är i fysiskt praktslag.

Man måste väl nästan säga att Benjamin är favorit med alla fullpoänga­re från juryn. Har du någon chans att vinna?

– Absolut. Vill folk att den som utvecklats mest ska vinna, från 0-100, vinner jag. Vill de att den som dansar bäst ska vinna blir det Benjamin.

Har du bevisat något med att vara med i Let´s Dance?

– Jag har i alla fall visat för mig själv att det går även för en gammal farbror att lära sig nytt och att lära sig dansa. Vad har varit roligast? – Att få den insikten att dans i sig är kul. Jag gav mig in i detta som ett hälsoproje­kt, ville bli friskare och starkare. Men bonus och största minnet är att detta är bland det roligaste jag gjort i mitt liv.

Hur sitter finalkväll­ens tre danser?

”Jag är i fysiskt praktslag”

STEFFO TÖRNQUIST

– De sitter bra. Vi sitter här och käkar hummer, jag och min danspartne­r Cissi. Så förbereder vi oss inför eftermidda­gens träning, vi tar det lugnt, ha ha.

Har ni något speciellt finalvapen?

– Vi ska njuta och ha kul. Samtidigt vill vi vinna, vi är jävligt tävlingsin­riktade både två så vi kommer att tagga till ordentligt.

Har du någon hejaklack på plats?

– Ja det en massa folk. Jan Malmsjö kommer, han hejar på oss. Marie Göranzon kommer när hon är klar på Dramaten. Min familj kommer. Hur firar du om du vinner? – Om jag vinner ska jag fira så in i helvete. Jag berättar inte hur, men det finns en plan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden