Göteborgs-Posten

Telefånisk vår

-

IBLAND ÄR MAN så urbota dum att det lika gärna kan förmedlas till eftervärld­en. Man kan gott ha det.

Upptäckte en morgon att det låg en chokladkak­a i köket, men den här gången lurade den mig inte som den gjort så många gånger förut. Det var hustruns mobil som har ett chokladkak­efodral.

Hon har två stycken mobiler och jag sms:ade att hon glömt den ena.

Strax därpå hittade jag även hennes andra mobil kvarglömd. Då sms:ade jag: ”Din andra mobil också!”

Så där. Nu har jag kommit ut som idiot. Håll till godo kära smarta läsare som aldrig gör några tankefel eller beter er som om ni hade en skorpa till hjärna.

Det är något med telefoner. Man blir liksom telefånig.

Härom dagen pratade jag i vår hemtelefon, en bärbar lur. Upptäckte under samtalet att telefonen inte satt i laddaren och funderade på om hustrun lagt den någonstans.

Gick runt och letade under tiden jag pratade, en icke föraktlig simultanta­lang. Det tog en god stund innan jag kom på att det var jag själv som tagit luren. Jag höll den just intill mitt öra.

En annan gång åkte jag iväg med bilen och fick ett samtal. Efter en stund slog det mig att jag glömt mobilen hemma. Jäklar! Jag funderade på om jag skulle hinna vända och åka tillbaka. Men innan jag verkligen vände slog mig en annan sak: om jag nu pratade i min mobil i bilen är sannolikhe­ten att den samtidigt skulle ligga kvarglömd hemma ganska liten. För att inte säga försvinnan­de liten.

Kanske är det våren. Folk går och tittar på kosläpp. Men se hur ni själva beter er när våren kommer. Man blir som förbytt.

Det räckte med ett par soliga dagar för att jag skulle släpa ut verandamöb­lerna. Sedan tvingade vi oss att äta frukosten på verandan, iförda tjocka tröjor. Jag gick in och värmde mig på brödrosten.

BLÅVITTS HEJARKLACK HAR

tydligen också blivit vårtokiga. Efter en dålig match buades laget ut. Men när spelarna inte föll på knä i gräset och bad om ursäkt utan i stället ett par av dem buade tillbaka, kände sig klacken kränkt och krävde en ursäkt. Vilket den fick!

Om man buar på någon får man väl finna sig i att få motreaktio­ner. Vilken bild av sig själva har hejarklack­ar nu för tiden?

Spelarna lämnade planen genom den smala åsiktskorr­idoren. Klacken släpptes in i båsen igen. Snart får nog laget bollen på vårrulle igen och då kommer det kesande spelet tillbaka.

Men jag är ju en idiot och borde inte uttala mig.

Tallyho!

 ?? Bild: CISSI WELIN ??
Bild: CISSI WELIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden