Göteborgs-Posten

”Jag spelar med en annan attityd. Jag är kaxigare och driver mig själv och laget mer. Jag sitter inte tillbaka och tittar utan tar tag i saker.”

- GÖRAN SUNDBERG/TT

MIKAEL BACKLUND

PÄR MÅRTS TRIVS. Vi hoppas alla på

– Jag var ganska säker på att det var mål vid första läget, men det var skönt att få sätta dit dem sedan, sade han.

Den första chansen, efter danskt slarv, visade efter videograns­kning att pucken aldrig passerat danske målvakten Patrick Galbraiths mållinje.

Men en het Backlund skulle få utdelning.

Först sköt han 1–0 efter 11.41 av första perioden sedan pucken gått via danske backen Markus Lauridsen och i mål. Sedan satte han 2–0 med bara 37 sekunder kvar av första perioden sedan han styrt in Joakim Lindströms skottpassn­ing.

Redan där var Danmark slaget. KEDJAN MED BACKLUND, Lindström och Oscar Möller låg bakom fem av sex svenska mål i Stockholm förra veckan. Också i VM-premiären var det den hetaste svenska enheten.

– Alla vi tre vill ha pucken, avsluta, gå på mål och göra skitjobbet. Vi åker mycket skridsko och blir aldrig stillaståe­nde. Det är alltid full rörelse på oss och då är det svårt för motståndar­na att försvara, sade Backlund som snabbt visat att han kommer att bli en bärande spelare.

– Det är skönt att leverera direkt när man får en större roll. Det släpper lite på axlarna och på pressen, sade han. ANDRA NHL-SPELARE LEVERERADE också. Målvakten Anders Nilsson gjorde ett par sanslösa räddningar och har rätat ut frågeteckn­en som fanns förra veckan. Gustav Nyquist blev målskytt, 3–0, trots att det spelmässig­t inte gick något vidare.

VM-premiären var en enkel match för Tre Kronor. Det blir tuffare i dag när Tjeckien väntar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden