Göteborgs-Posten

Solvato – hästen på allas läppar

- V75-1 V75-3 V75-5

Solvato är nu på allas läppar! Efter segern i Olympiatra­vet håller han på att stärka upp som en kommande stjärna. – Det har jag haft på känn redan för ett år sedan men av olika anledninga­r har det tagit lite tid för honom att finna stilen, säger Veijo.

Hur är läget inför söndagens viktiga lopp?

– Han ser mycket fin ut efter storsegern senast. Det är sämre med mig själv som har problem med hornhinnor­na efter mycket träningskö­rning på slask och regnigt underlag. Natten till fredagen blev det riktigt illa så jag var på akuten fredag morgon och fick en ögonsalva, berättar Veijo.

Men det är väl ingen fara för din start på söndag?

– Nej. Sådant här tar två dygn och jag borde vara fit for fight söndag morgon, säger Veijo.

I utlandet har man spelat V75 sedan början på veckan. Efter 2,4 miljoner in vid avläsning lördag eftermidda­g var Solvato mest spelad i hela omgången (58%).

kommer från en fin Åbyonsdag.

– Yamani Hornline är jag riktigt nöjd med. Han skall streckas tidigt. Hoppas på revansch för galoppen i sista kurvan då han var på väg mot vinsten senast.

– Jaguar Broline har ett fint läge. Siktar på rygglopp idag och försöker dyka upp på speed. Du har fyra hästar i V75-4? – Codebreake­r tror jag har bäst chans av mina i loppet. M.T.Follow Me. är inte heller borta och Sensei tar man med om man fortsätter strecka på, säger Flemming.

Åbytränare­n. Bengt Holm. har hjälpt mig intervjua italienare­n Pietro Gubellini.

– Pietro tror mest på Reby di Celo. Han har vunnit från dödens på bra sätt i årets två starter. Dessutom är han inte främmande för att Prince Wind vinner trots knallhårt motstånd. Varenne-feeling fanns i snacket, säger Bengt. Avd 1: Yamani Hornline. är ”vinna-eller-försvinna-typ”. Han jagar revansch för missen senast och jag tror på framgång idag! Avd 4: Magiccarpe­tride US smyger från innerspår. Första Björn Goop idag och har ekipaget rätta flytet kan skrällen komma. 1) Björn Goop 2) Erik Adielsson 3) Peter Unterstein­er 5) Jorma Kontio 7) Robert Bergh, Lutfi Kolgjini 13 12 11 9 7

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden