Göteborgs-Posten

”IFK visade mod och driv på planen”

MALIN JONSON OM BLÅVITTS SEGER ÖVER ÖREBRO,

-

Uppställni­ng, inställnin­g, inhoppare visade det med all tydlighet. IFK Göteborg hade inte råd att kryssa i den här matchen.

Mikael Stahre brukar prata om den gyllene raden, den tabellrad som krävs för att vinna ett SMguld. 18–7–5 ser den uppdaterad­e raden ut 2014, enligt Stahre. Inför mötet med hade på åtta matcher redan samlat på sig fyra oavgjorda resultat. Ingen behövde säga att IFK var tvunget att vinna i går, det räckte att se spelarnas mod och driv på planen, Mikael Stahres offensiva tankar på bänken och klubbdirek­tör löpning för att highfajva med ordförande

tryckte in segermålet.

Jakob Johansson

när

Göteborg

Örebro

IFK Martin Kurzwellys

Karl Jartun

DET EGNA SPELET tog stora steg under de 90 minuterna på

Det går att förklara med det nya spelsystem­et. Stahre har klippt av säkerhetsb­ältet på Jakob Johansson, som så länge han orkade gjorde stor nytta i den offensiva rollen i samspelet med När fick bollen på kanten i första halvlek tog tre spelare maxlöpning­ar för att ta sig fram och fylla på. I sådana här matcher är det dessutom lättare för att ensam täcka ytor och vinna boll defensivt, än att dela den rollen med Jakob Johansson. Innan knäskadan var Gustav briljant när han fick styra det defensiva spelet över stor yta.

Det går också att förklara så enkelt som med kvalitet. är en skickligar­e fotbollssp­elare än alla andra i IFK Göteborg och med honom på planen ger det ett skickligar­e lag.

Gamla Ullevi.

Robin Söder.

Gustav Svensson

Marcus Sandbergs nolla på Gamla Ullevi sprack, men målvakten gjorde på nytt en bra match och har varit stabil sedan han fick chansen.

Emil Salomonsso­n

May Mahlangu

OCH DET äR väl där som det stora frågeteckn­et för IFK Göteborg 2014 fortfarand­e lever kvar – har laget någon målgörare som är skicklig nog? Robin Söder är det inte, men Söder är så mycket annat. Han tillför så mycket i anfallsspe­let med sin smarthet och sina löpningar att han förtjänar en målgörare bredvid sig som kan utnyttja det.

Nu fick Blåvitt trots en bra prestation slita för tre poäng, men annars vore de väl inte Blåvitt. När

brände en straff för första gången sedan sjumannati­den i och domare

hittade på nya regler då Robin Söder frispelade­s, så passade även Mikael Stahre på att förnya sig. Stahre visade mod när han bytte in och Det lät inte alls bra med Gustav Svenssons vänsterknä, det tidigare korsbandso­pererade. Trasig menisk den här gången?

Larsson

Martin Hansson

Gustav Engvall.

Zenith

Sam

Joel Allansson

EN TAKTISK FÖRäNDRING där en djupledslö­pande Gustav Engvall tillsamman­s med Robin Söder tryckte tillbaka Örebros backlinje ytterligar­e lite och öppnade upp ytan framför för Jakob Johansson och May Mahlangu. En taktisk förändring som resulterad­e sex minuter senare. EN TAKTISK FÖRäNDRING som tog IFK Göteborg lite närmare den gyllene raden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden