Göteborgs-Posten

Vi vill fortsätta utveckla och förbättra skolan, vården och omsorgen. Men för oss handlar välfärd om mer än så.

-

till att i Göteborgs Stad tjänar kvinnor 92 procent av det som männen tjänar. Siffran för riket är 88 procent. Vi kommer också att fortsätta arbeta för en bra arbetsmilj­ö. Det är vi som sätter stopp för utlasninga­r och ger rätt till heltidsans­tällningar.

Delad stad

Göteborg har utvecklats starkt, men vi har inte nått ända fram än. Delvis är Göteborg fortfarand­e en delad stad, där vissa stadsdelar är välmående och andra dras med strukturel­l arbetslösh­et och sämre folkhälsa. Till stor del beror det på att regeringen fört en politik som snarare än att minska arbetslösh­eten ökat skillnader­na i samhället. I stället för att satsa på kompetensh­öjande insatser som rustar arbetslösa för att ta de jobb som finns eller kommer, har Moderatern­a fokuserat på sänkta skatter och att sänka ersättning­arna i våra gemensamma försäkring­ar så att det ska göra ont att vara arbetslös. Med över 400 000 arbetslösa och 34 800 i Fas 3, är deras misslyckan­de totalt.

Göteborg behöver inte mer av borgerlig politik. Vi ser att göteborgar­na är det mest värdefulla staden har. Därför föreslår vi fortsatta och ökade investerin­gar för att Göteborg ska utvecklas och bli ännu bättre för fler. Vi kommer inte att prioritera skattesänk­ningar framför välfärden. Vi vill fortsätta utveckla och förbättra skolan, vården och omsorgen. Men för oss handlar välfärd om mer än så. Det handlar också om att det finns lekplatser för våra barn att leka på, att det finns ett rikt utbud av bibliotek, kultur och mötesplats­er. Hela 92 procent av göteborgar­na är nöjda med sin stad. Det vill vi bygga vidare på, så att ännu fler vill bo, arbeta och studera här i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden