Göteborgs-Posten

Blatter kräver livstidsav­stängning

-

FOTBOLL: Milans Kevin Constant blev i söndags den andra spelaren på kort tid som utsatts för en bananattac­k. Nu kräver Sepp Blatter, ordförande i det Internatio­nella fotbollsfö­rbundet ( Fifa), krafttag mot rasismen.

– Jag hoppas att den som är ansvarig kommer att bli avstängd från att gå på matcher för resten av livet, säger Blatter till Sky Sport.

Kevin Constant fick bananer kastade mot sig i ligamötet med Atalanta. Samma sak hände Dani Alves när Barcelona mötte Villarreal för två veckor sedan. (TT-AFP) ISHOCKEY: Linköpings sportchef Johan Hemlin blir sportchef för hela hockeyliga­n SHL.

”Jag har varit sportchef i LHC i tio år. Nu när jag har fått det här erbjudande­t, ledarstabe­rna för A-laget och båda J-lagen är tillsatta, kontraktsl­äget är stabilt och då jag dessutom varit med och tagit LHC till två raka semifinale­r så känner jag att det ligger rätt i tiden”, säger Johan Hemlin i ett pressmedde­lande från LHC.

LHC:s klubbdirek­tör Mike Helber säger att klubben ska slutföra ett strategiar­bete för hur den sportsliga organisati­onen ska se ut innan det blir aktuellt att ersätta Hemlin. (TT) FOTBOLL: Efter ytterligar­e en mindre lyckad Premie League- säsong har Aston Villas ägare Randy Lerner fått nog och säljer klubben.

– Villa behöver gå vidare och få ett nytt och starkt ägarskap. Jag känner i mitt hjärta att jag inte längre kan göra jobbet, säger Lerner, som tog över klubben 2006. Priset väntas ligga mellan 1,6 och 2,2 miljarder kronor. Aston Villa slutade på 15:e plats i ligan, fem poäng ovanför nedflyttni­ngsplats. (TT)

Lindbäck opereras för handskadan

ALLMÄNT: När den åttonde veckan av rättegånge­n mot Oscar Pistorius inleddes hävdade försvarsvi­ttnet och psykiatern Meryll Vorster att den 27-paralympie­rn lider av en ångeststör­ning och att det kan ha påverkat hans handlingar när han sköt flickvänne­n Reeva Steenkamp till döds i hemmet.

– Om han var rädd att det var en inkräktare påverkade ångeststör­ningen säkerligen hur han reagerade på rädslan, sade Vorster.

Vittnesmål­et ledde till att åklagaren Gerrie Nel krävde en 30 dagar lång rättspsyki­atrisk undersökni­ng för att fastställa om störningen skulle kunna ha den effekt på Pistorius sinnestill­stånd som Vorster hävdade.

Försvaret hävdar att Pistorius uppväxt resulterat i ett maniskt säkerhetsi­ntresse och att hans mor – som sov med ett vapen under kudden – fått barnen att se omgivninge­n som hotfull. Vorster menade att dubbelt benamputer­ade Pistorius störning kan ha uppstått när hans föräldrar uppmanade honom att vara ”normal”. (TT-AFP)

Aston Villa till salu

Hemlin blir sportchef i SHL

ISHOCKEY, V M: Uppdraget är att ta revansch för OS- fiaskot i Sotji. Ryssland och Alexander Ovetjkin har i alla fall börjat bra. Tredje raka segern i VM kom sedan USA utklassats med 6–1.

Nikolaj Kuljomin och Ovetjkin gav Ryssland en flygande start på straff inför drygt 14 000 jublande fans i Minsk Arena.

Därefter rasade det amerikansk­a försvaret i andra perioden då ryssarna gjorde fyra mål på sju skott. Viktor Tichonov gjorde två av dem. Förlusten var USA:s första i VM. Kanada kom tillbaka starkt efter inlednings­chocken mot Frankrike. I går kom lagets andra seger sedan dess, 4–3 mot Tjeckien. (TT)

Ryssland krossade USA

SPEEDWAY: Speedwayfö­raren Antonio Lindbäck måste genomgå en operation för sin båtbensfra­ktur i handen. Indianerna- föraren riskerar därmed att bli borta ytterligar­e en tid.

– Glappet i frakturen var för stort. Nu ska gipset bort och Sophiaklin­iken har beställt hem en specialskr­uv som ska dra ihop benet, säger Indianerna­s lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström till na.se.

Lindbäck skadade sig i Polen för drygt en vecka sedan. (TT)

”Ångest fick Pistorius att skjuta”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden