Göteborgs-Posten

Video visar upp de kidnappade skolflicko­rna

- JOHANNES LEDEL

I en ny video, där de kidnappade skolflicko­rna i Nigeria påstås visas upp, öppnar Boko Harams ledare för ett fångutbyte. Samtidigt kan nya uppgifter om var flickorna är ha uppdagats.

Flickorna kommer inte att friges förrän alla medlemmar i Boko Haram släpps av nigeriansk­a myndighete­r, säger terrorgrup­pens ledare Abubakar Shekau i en video.

ENLIGT GRUPPEN HAR flickorna konvertera­t till islam och i videon visas omkring 130 flickor klädda i hijab och till synes försjunkna i bön. Några intervjuad­es och två sade att de var kristna men hade konvertera­t.

223 av de 276 skolflicko­r som kidnappade­s den 14

Enligt gruppen har flickorna konvertera­t till islam. I videon visas runt 130 av dem upp klädda i hijab.

april i staden Chibok saknas fortfarand­e och flickorna i videon ska enligt Boko Haram vara en del av den försvunna gruppen. TIDIGARE UNDER DAGEN sade guvernören i delstaten Borno till BBC att han hade informatio­n om var de kidnappade skolflicko­rna kan befinna sig, informatio­n som han ska ha lämnat till militären.

Bortförand­et har väckt stor uppmärksam­het runtom i världen, bland annat genom kampanjen #BringBackO­urGirls. Flera länder har erbjudit sin hjälp och vissa har skickat rådgivare till Nigeria, skriver Reuters.

På frågan om Nigeria skulle avvisa kravet på frisläppan­det av Boko Haramanhän­gare svarade inrikesmin­istern Abba Moro: – Självklart. Frågan handlar inte enligt honom om vilka krav Boko Haram har.

 ?? Bild: aP ?? BOKO HARAMS LEDARE. Abubakar Shekau talar in i kameran i den senaste videon från extremistr­örelsen, där de visar upp 130 av de 276 flickor som kidnappade­s den 5 maj.
Bild: aP BOKO HARAMS LEDARE. Abubakar Shekau talar in i kameran i den senaste videon från extremistr­örelsen, där de visar upp 130 av de 276 flickor som kidnappade­s den 5 maj.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden