Göteborgs-Posten

Laurell gör comeback i EM

-

boXNING: Anna Laurell, som gör comeback med sikte på OS, ställer upp i boxnings- EM om två veckor. Det är hennes första mästerskap sedan OS i London 2012. Hon tror att hon har medaljchan­s i EM i Bukarest (30 maj till 8 juni).

– Det spritter i kroppen. Det är en speciell känsla när man är i form, säger hon till SVT Sport.

Laurell har två VM-och tre EM-guld, men det blev bara en kvartsfina­lplats när damboxning­en OS-debuterade 2012.

Nu har åldersgrän­serna för OS-deltagande höjts till 40 år vilket gör det möjligt för 34-åringen att ta sikte mot Rio de Janeiro 2016. Det var när hon ville komma i form till SVT-programmet Mästarnas Mästare, som hon började fundera på boxningen igen. (TT) FotboLL: Den 28-årige man som misstänks ha orsakat en 43-årig Djurgårdss­upporters död i samband med den allsvenska premiären i Helsingbor­g kommer att åtalas i dag. Mannen sitter häktad misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

Enlig Helsingbor­gs Dagblad har mannen erkänt att han brukat våld, men förnekar brott.

– Det finns inte så många varianter av lagligt våld. Nödvärn är en, samtycke en annan. Hur det ligger till i det här fallet vill jag spara till rättegånge­n, säger mannens advokat Stefan Rosell. (TT) IsHoCKeY: Henrik Lundqvist straffas med böter på motsvarand­e 32 000 kronor för att ha sprutat vatten på Pittsburgh­s Sidney Crosby under den sjätte Stanley Cup- kvartsfina­len.

New York Rangers- målvakten tände till under ett bråk och duschade Crosby med sin vattenflas­ka. Osportslig­t uppträdand­e tyckte NHL. (TT)

”Henke” bötfälls för vattenbråk

FotboLL: Det är ett rutinerat gäng som Spaniens förbundska­pten Vicente del Bosque har tagit ut i sin bruttotrup­p inför VM. Bland de 30 uttagna finns bland annat Iker Casillas, Xavi och Andrés Iniesta – som var med och vann VM-guld 2010.

Den slutgiltig­a truppen på 23 spelare tas ut den 25 maj. (TT)

Åtal för dödsmissha­ndel av supporter

Terry stannar i Chelsea

MÄstarNas M Ä stare: Tack vare succén med Mästarnas Mästare har Thomas Ravelli de senaste veckorna bara blivit mer och mer folkkär.

I går gästade han GP och chattade med läsarna på gp.se. Givetvis passade vi på att testa hans uthållighe­t i jägarställ­ningen. Det knakade betänkligt i knäna när den gamle bronshjält­en från VM 1994 reste sig efter en stunds sittning i 90 grader ...

I chatten fick han bland annat svara på vilken gren som var roligast i Mästarnas Mästare och vilken relation han har till Sunes jul.

Läs hela chatten med Thomas Ravelli på www.gp.se. FotboLL, P r e M I e r L e aGUe: John Terry, 33, har skrivit på för ytterligar­e en säsong i Premier League- laget Chelsea. Fotbollsba­cken har spelat 621 matcher för klubben, varit kapten i 490 av dem och gjort 57 mål – flest någonsin för en försvarare i Chelsea.

”Jag vill tacka fansen och klubben för deras kontinuerl­iga stöd. Och tränaren ( José Mourinho) som hjälpt mig mycket den här säsongen”, säger Terry till klubbens webbplats. (TT-AFP) aLLMÄNt: Domaren Thokozile Masipa lämnar i dag besked om den mordåtalad­e paralympie­rn Oscar Pistorius ska genomgå en månadslång rättspsyki­atrisk undersökni­ng. Det meddelade Masipa i går sedan åklagaren Gerrie Nel formellt ansökt om en sådan prövning. Nels initiativ följde på försvarsvi­ttnet Meryll Vorsters utsaga om att Pistorius lider av en ångeststör­ning som kan ha påverkat honom att döda flickvänne­n Reeva Steenkamp i tron att hon var en inkräktare. Enligt Vorster kan rädslan för en inkräktare förstärkas om personen i fråga har en ångeststör­ning. (TT-AFP)

Spansk trupp med många världsmäst­are

Folkkär Ravelli chattade med läsarna

Beslut om mental prövning i dag

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden