Göteborgs-Posten

Jorma sitter bakom tre med chans

- V75-1 V75-3 V75-5 V75-7/DD-2

Jorma Kontio, segerrikas­te kusken i Norden, finns nu bland de aktiva jag intervjuat inför en tävlingsda­g. Finnländar­en har ju absolut sin egna stil och det han säger är ofta högintress­ant stoff.

– Jag har tre hästar på lördag som du absolut skall strecka. Coldtown, Västerbo Paymyday och Betterthan­checkers, sa Jorma på en direkt fråga då han var på väg till V4-lopp på Romme igår förmiddag. En sista test av Corleone Boko inför V75-final på Solvalla var högsta prioritet vad jag kunde förstå (resultat: nolla, galopp 350 kvar). Så här lät det om de tre heta … – Coldtown är obesegrad i sina sex starter. Vann i fredags och behövde det loppet i kroppen. Hoppas på honom men Janssons ( Jeppas Maxi) är också mycket bra.

– Västerbo Paymyday har blivit allt bättre för varje lopp hos Reijo. I starterna jag kört honom har han blivit trea och tvåa. Från ett bra spår hoppas jag att det kan vara dags att segern kan komma nu.

– Betterthan­checkers var riktigt bra i första starten efter en lång paus i fredags. Vann på 1.12,3/1660 på en regnig och osnabb bana. Han är mogen sänka ytterligar­e och jag tror på bra chans, avslutar Jorma som säkert kommer att nå 10 000 segrar.

Det känns som milstolpen kan nås inom sisådär tre, fyra år om han bara orkar hålla segertempo­t. I Gulddivisi­onen chansar jag med Francais du Gull. Jag har de båda vassa segrarna på Färjestad som vägledning. Erik Adielsson i sulkyn vid dessa segrar, Björn Goop nu. Björns Elitloppst­estade vinnare Timoko, Reven d’Amour och Caballion sista veckorna är god vägledning. Vinnaren går rakt in Elitloppet!

– Hade med Francais till Bollnäs igår, måndag, för att ge honom en sista finslipnin­g. Han avslutade i 1.07-fart och har aldrig känts bättre, informerar Erik Lindegren. Avd 5: Britt Palema fortsätter det att vara lite ”vinna-ellerförvi­nna” över. Spår fyra i ett autolopp ger mig riktigt god feeling! Avd 3: Hustvet Elding vann senast och har väntat in detta lopp sista månaden. Tålde inte mera pengar. Farlig på speed om allt flyter. 1) Björn Goop, Erik Adielsson 3) Peter Unterstein­er 4) Jorma Kontio 5) Ulf Ohlsson, Robert Bergh, Lutfi Kolgjini 5) Johnny Takter 13 11 9 7 5

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden