Göteborgs-Posten

SE blev FR och SD blev utan ...

Schenker slår tillbaka mot Sverigedem­okraternas anklagelse­r om valsabotag­e. Det tyska företaget Print 24, som tillverkat SD:s valmateria­l, hade märkt transporte­n fel. Därför hamnade den i Frankrike i stället för i Göteborg.

- AXEL HÅKANSSON 031-62 40 00 axel.hakansson@gp.se

I går anklagade SD:s partiledni­ng i Göteborg transportb­olaget Schenker för att medvetet ha saboterat partiets valkampanj. Orsaken var att 1,7 ton trycksaker som partiet beställt från Tyskland, kom fram två veckor för sent, efter att först ha gjort en vända i Frankrike.

– Någon har definitivt gjort det här med avsikt. Schenker är för profession­ellt

Schenker avfärdar anklagelse­rna om valsabotag­e

för att begå ett sådant misstag, sa Jimmy Ståhl, andre vice ordförande i SD Göteborg till GP.

Valmateria­let skulle ha delats ut till 60 000 hushåll i Göteborg, men efter förseninge­n kommer man inte hinna distribuer­a allt.

SCHENKER REAGERADE STARKT mot påståendet om sabotage. Nu säger man sig ha kollat upp vad som har hänt.

– Det tyska företaget hade skrivit FR i stället för SE som landskod. Därför hamnade transporte­n på vår franska centralter­minal, säger Pierre Olsson, informatio­nschef på Schenker.

När felet upptäcktes kontaktade Schenker Print 24, som sedan sände materialet till SD i Göteborg så snabbt som möjligt, enligt Olsson.

– SD:s material var i Lyon. Vi har ju inte transporte­r som går dagligen mellan Frankrike och Sverige, därför tog det sin tid, säger han.

ENLIGT PIERRE OLSSON ligger felet helt och hållet hos det företag som SD anlitat.

– Om det här skulle ha skett medvetet, måste flera tyska truckförar­e och lastbilsch­aufförer varit i maskopi för att sabotera för SD i Göteborg. Det sunda förnuftet säger att det är helt osannolikt, säger Pierre Olsson.

Gårdagens GP-artikel har delats flitigt på sociala medier och Schenker har fått många mejl från människor som undrat om påståendet om valsabotag­e stämmer.

 ??  ?? FRAKTFEL. SD-material inför valet hamnade i Frankrike.
FRAKTFEL. SD-material inför valet hamnade i Frankrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden