Göteborgs-Posten

Protester mot ändrad busslinje

-

MöLNDAL: Busslinje 751 som bland annat kör mellan Mölndals centrum och Västra Frölunda ska få ny sträckning. I dag trafikerar linjen bostadsomr­ådena Jungfrupla­tsen och Bifrost, men kommer i samband med nästa tidtabells­kifte att köra på Frölundaga­tan längsmed Åbytravet i stället. Detta har fått berörda att lämna in en protestlis­ta till Mölndals stad med drygt 150 namnunders­krifter. De önskar att dagens linjesträc­kning består.

Jordlevera­ns som blev kostsam

MöLNDAL: 25 kubikmeter plantering­sjord till Åby fritidsomr­åde stod på beställnin­gen från Mölndals stad. Men i samband med leveransen ska lastbilen som lämnade av jorden dels ha kört på och skadat en skjutgrind till anläggning­en och dels ha kolliderat med ett elskåp.

Trots försök så har grinden inte gått att reparera och därför har Mölndals stadsjuris­t skickat ut ett ersättning­skrav för ny skjutgrind à 217 750 kronor till företaget.

Maia Hirasawa till Rådasjön

MöLNDAL: På lördag klockan 20 genomförs den traditions­enliga sensommark­onserten Musik på vattnet vid Rådasjöns badplats. Gästsolist är sångerskan Maia Hirasawa som tillsamman­s med kulturskol­ans storband kommer att äntra den med EU-medel upprustade scenen.

Vid händelse av regn kommer konserten att flyttas till Fässbergsg­ymnasiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden