Göteborgs-Posten

Serneke växer i Stockholm

-

Bygg- och anläggning­skoncernen Serneke AB har köpt Stockholms­baserade Värmdö Byggentrep­renörer, med omsättning på cirka 700 miljoner kronor och 125 anställda. Efter samgåendet får Serneke AB en omsättning på närmare 2,4 miljarder kronor.

– Detta är en strategisk viktig satsning. Vi jobbar för en börsnoteri­ng av bolaget 2015 och ska bli en av Sveriges ledande byggkoncer­ner. För oss är en etablering i Stockholms­regionen ett självklart led i den utveckling­en, säger Ola Serneke, vd och huvudägare av Serneke AB.

Rymd i Väst lanserades

”Samarbete, det är att vi lär av varandra. Samarbete, det lyfter teknologin. Europasama­rbetet är viktigt!” Det sade Europaparl­amentarike­rn Olle Ludvigsson (S) när satsningen Rymd i Väst lanserade i Göteborg på torsdagen. Deltog gjorde även politiker på nationell, regional och lokal nivå. Västsverig­e är idag landets största region på rymdområde­t vad gäller industri, forskning och utveckling. Satsningen syftar till att genom ökat samarbete flytta fram positioner­na ytterligar­e.

Dyrt med utbränd medarbetar­e

Små företag är sämre än större på att jobba med arbetsmilj­ön på ett systematis­kt sätt. I botten finns många tjänsteför­etag inom området informatio­n och kommunikat­ion, visar en undersökni­ng som Arbetsmilj­överket har gjort. Där ingår till exempel företag som arbetar med dataprogra­mmering, webb-utveckling och konsulttjä­nster inom telekommun­ikation.

Enligt myndighete­ns uträkning medför en utbränd, långtidssj­ukskriven medarbetar­e, kostnader för arbetsgiva­ren på ungefär 400 000 kronor, bland annat på grund av produktion­sbortfall.

Arbetsmilj­överket inleder i dagarna en kampanj för att visa på faror i arbetsmilj­ön. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden